Ljubić: Nije točna informacija da je postignut dogovor o raspodijeli ministarskih pozicija u Vladi F BiH

Božo Ljubić, HDZ 1990, HDZ BiH, Božo Ljubić, Dragan Čović, HSP BIH, Božo Ljubić, vlast, Božo Ljubić, HDZ 1990, Božo Ljubić, Božo Ljubić, vlast, BIH, Božo Ljubić, BIH, Božo Ljubić, Božo Ljubić, Ivo Sanader, Mladen Barišić, Božo Ljubić, vlast, BIH, Božo Ljubić, Hrvati u BIH, Božo Ljubić, Božo Ljubić, BIH, Božo Ljubić, BIH, Hrvati u BIH, Božo Ljubić, sabor
...HDZ BiH Dragana Čovića, SDA Sulejmana Tihića i SDP-a Zlatka Lagumdžije postignut dogovor o raspodijeli ministarskih pozicija u Vladi Federacije.Na naš upit je li točna informacija da je dogovorena raspodjela ministarskih pozicija u Vladi F BiH kako je to objavila TV 1 Ljubić nam je kratko odgovorio:- Ne

Pozivajući se na neimenovanog sudionika sastanka TV 1 je objavila kako su lideri navodno postigli dogovor prema kome će kičmu vlasti na federalnoj i državnoj razini činiti tri nacionalna bloka, SDA - SDP, dva HDZ-a, i SNSD - SDS.

Prema navodnom dogovoru lidera, sedam ministarskih pozicija u novoj Vladi FBIH i mjesto premijera pripast će SDP-u, pet ministarskih pozicija pripast će SDA, dok će četiri ministarske pozicije pripasti HDZ-ovima. Funkcije dva zamjenika premijera obavljat će ministri iz SDA i HDZ-a.

U zagradi OHR-a u 16 sati počeli su pregovori o formiranju vlasti između lidera dva HDZ-a Dragana Čovića i Bože Ljubića i lidera SDP-a i SDA Zlatka Lagumdžije i Sulejmana Tihića. Preliminarnom sastanku prethodili su bilateralni sastanci zamjenika vsokog predstavnika Rodericka Moora s liderima SDP-a, SDA i dva HDZ-a.

Zamjenik predsjednika SDA Asim Sarajlića izjavio je danas da će, neovisno o tome hoće li se danas postići dogovor s dva HDZ-a, stranke okupljene oko Platforme, u četvrtak krenuti s formiranjem vlasti, dok su istovremeno za četvrtak u Mostaru najavljeni prosvijedi protiv majorizacije Hrvata..

Predsjedatelj Doma naroda Federalnog parlamenta demantirao je danas da je izjavio kako će sjednica Doma naroda zakazana za 17.ožujka biti odgođena.

( Dnevnik.ba)