Jurišić: Ima i boljih od Budimira za predsjednika FBiH

HSP HB, Zvonko Jurišić, ZHŽ, dug, HSP BIH, udruge, Zvonko Jurišić, istraga, MUP ZHŽ, platformaši, vlast, Vijeće ministara, proračun zhž, Vlada ZHŽ, Zvonko Jurišić, HSP BIH, reket, Ante Krajina, Zvonko Jurišić, HSP BIH, Zvonko Jurišić, Zvonko Jurišić, HSP BIH, mediji, HSP BIH, HSP BIH, Zvonko Jurišić, HSP BIH, Zvonko Jurišić, Živko Budimir, HSP BIH, Zvonko Jurišić, Zvonko Jurišić, Živko Budimir
Naime, Živko Budimir se na samom saboru kandidirao za mjesto predsjednika Glavnog stana obrazloživši ovaj potez testom povjerenja u stranci. Test je očito pao, budući da ga je Žarko Pavlović pobijedio s 45 glasova više. Ovaj potez nije iznenadio predsjednika ove stranke Zvonku Jurišića koji kaže kako je Budimir prije sabora izrazio želju da bude zamjenik predsjednika stranke. "Budimir je na neki način tražio da mu se zajamči da će biti zamjenik predsjednika. Moja razmišljanja su išla u drugom pravcu.

On nije napravio ništa što nije po Statutu ove stranke, međutim postavlja se pitanje što dalje nakon rezultata njegova poteza", kazao je Jurišić. Ističe da on ni u jednom trenutku nije dvojio da Budimir treba biti u vodstvu ove stranke. "Moram reći da su mi nakon toga njegova poteza pojedinci iz stranke zamjerili na tome što je ostao u vodstvu, međutim, moram reći da je stranka ispred svega.

Smatram da Budimir mora biti u vodstvu, ali da se mora zamisliti jer je nakon ovih događaja zasigurno izgubio ugled kakav je imao. On će ostati na mjestu predsjednika FBiH jer taj posao dobro radi, ali moram reći da u stranci postoji dosta onih koji bi taj posao obavljali jednako dobro, ako ne i mnogo bolje od njega", kazao je Jurišić. Sa sabora HSP-a BiH su poslane brojne poruke, među kojima su najvažnije one upućene braniteljima i mladima, koje ova stranka snažno podržava.

Večernji/Dnevnik.ba