Izetbegović: Šanse za dogovor su 50:50

Naime, prema saznanjima ove novinske agencije predsjednik SNSD-a unaprijed je najavio da se, zbog drugih preuzetih obveza, na sastanku "neće previše zadržavati"?!

Neki stavovi su približeni i mislim da su šanse za sutrašnji dogovor o Vijeću ministara BiH 50:50 posto, kazao je danas u Sarajevu član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović.

Izetbegović umjereni optimizam opravdava izjavama, kako je rekao, glavnih aktera u pregovorima: Milorada Dodika i Dragana Čovića.

Govoreći o očekivanjima u 2012. godini, Izetbegović je istakao da se nada da ćemo napraviti bolju godinu od ove prethodne.

"Očekujem da se svi malo opametimo i napravimo godinu koju nećemo upamtiti po lošem kao 2011.", zaključio je Izetbegović.

Prema onome što se zna na dnevnom redu sutrašnjih razgovora naći će se set tzv. europskih zakona (državna pomoć, popis stanovništva, vojna i državna imovina), kao i proračun institucija BiH za 2012. godinu.

Kao treća i četvrta točka dnevnog reda najavljeni su razgovori o formiranju Vijeća ministara BiH gotovo 15 mjeseci nakon održavanja općih izbora, te o imenovanju u agencije i institucije na državnoj razini.

(F.R.I./Dnevnik.ba)