Dragan Vrankić: Šovinizam je birati predstavnike drugima i negirati volju naroda

Dragan Vrankić, BIH, Hrvati u BIH, Dragan Vrankić, BIH, jugoslavija, Dragan Vrankić, političar, Čapljina, generalni revizor
"To što je urađeno u Vladi Federacije BiH, odnosno što je nametnuto Hrvatima mimo naše legitimne političke volje nonsens je i graniči s puno teških riječi koje bih sada mogao izgovoriti", izjavio je Vrankić, koji je i ministar financija i trezora BiH.

On je za  "Večernji list", naglasio da ako netko nije dobio ni 1,5 posto hrvatskih glasova, onda nema nikakvog legitimiteta tražiti hrvatske pozicije, dodavši da Hrvatima treba pripasti ono što je hrvatsko, a Bošnjacima ono što je bošnjačko.

Prema Vrankićevim riječima, paritet, rotacija i konsenzus su rješenje za BiH, a kada je u pitanju podjela vlasti na razini BiH, nema nikakvog razloga da se ne postigne dogovor o trajnoj rotaciji, čime bi u startu bili riješeni brojni problemi.

Vrankić je rekao da budućnost BiH zavisi od donošenja novog ustava i izbornog zakona, naglasivši da je prije svega potrebno uvažiti da je zemlja sastavljena od tri naroda i građana, čime bi se zadržala cjelovita BiH.