Branko Bačić: 'Nakon ovog gnjusnog čina Vojislava Šešelja očekujem da vlasti Srbije primjereno reagiraju'

vojislav šešelj

Hrvatska delegacija predvođena predsjednikom Sabora Gordanom Jandrokovićem prekinula je službeni posjet koji je trebao trajati dva dana. Iz Srbije odlaze jer je Vojislav Šešelj u Narodnoj skupštini srušio i gazio hrvatsku zastavu te vrijeđao delegaciju.

Branko Bačić iz HDZ-a rekao je da očekuje da ''nakon ovog gnjusnog čina vlasti Srbije primjereno reagiraju'', odnosno da će to osuditi.

''Moramo nastaviti zajedno živjeti i imati dobre političke odnose, ali ovim činom je pokazano nepoštivanje prema Hrvatskoj'', rekao je Bačić.

Čin paljenja zastave nazvao je primitivnim.

Izaslanstvo će se nakon dolaska u Zagreb, u Sabor obratiti novinarima.

Podsjetimo, Šešelj je na ulazu u Narodnu skupštinu zajedno s još jednim radikalnim zastupnikom, Filipom Stojanovićem, osvrnuo hrvatsku državnu zastavu, a nakon toga je članovima hrvatskog izaslanstva uputio uvredljive poruke prolazeći pokraj njih.

Premijer Andrej Plenković razgovarao je s Jandrokovićem i najoštrije su osudili neprihvatljiv i neciviliziran čin Vojislava Šešelja i vrijeđanje hrvatskih simbola. Odlučeno je da se cijela delegacija vraća u Hrvatsku, objavila je Vlada.