FOTO  Otvoren XI. Simpozij dječje kirurgije i urologije u Mostaru

simpozij, Simpozij dječje kirurgije i urologije u Mostaru, Mostar
Ovogodišnji Simpozij otvorio je dr. Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH i predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH.

„Pozdravljam sve nazočne, posebno ravnatelja SKB dr. Antu Kvesića, koji je uložio veliki trud i napor za organiziranje jednog ovako važnog Simpozija. Da nam je netko prije 20 godina rekao da će netko ovdje organizirati ovako važan Simpozij, malo tko bi od nas to vjerovao. Hvala svima koji su pomogli u organiziranju XI. Simpozija dječje kirurgije i urologije, a hvala i onim prijateljima koji su pomogli graditi SKB Mostar. Nadamo se da će Sveučilišna klinička bolnica Mostar stabilno koračati naprijed. Ponosan što sam danas ovdje, proglašavam XI. Simpozij dječje kirurgije i urologije otvorenim", rekao je dr Dragan Čović.
U ime Vlade HNŽ-a punu potporu ovom simpoziju je dao Mladen Bošković, ministar zdrastva, rada i socijalne skrbi HNŽ-a.
"Mislim da je ovo svjetli primjer ne samo u zdravstvu HNŽ-a, nego i prostoru cijele Bosne i Hercegovine. Zahvaljujem Sveučilišnoj kliničkoj bolnici i Medicinskom fakultetu na uspješnoj organizaciji, nadam se da će se na ovom Simpoziju usvojiti nova znanja koja će ostati u ovoj bolnici, Ministarstvo zdrastva, rada i socijalne skrbi i Vlada HNŽ-a i dalje će podržavati ovakve projekte, kazao je ministar Bošković.
U sklopu simpozija održat će se 42 aktualna predavanja, te će se izvesti 16 operativnih zahvata na malim pacijentima iz svih krajeva Bosne i Hercegovine i iz Republike Hrvatske.
„Posljednjih 11 godina uradili smo preko 120 složenih operacija za djecu koja su većinom trebala ići u inozemstvo. Mi smo ih operirali ovdje i tako napravili dobar financijski efekt. Zajedno s našim kolegama iz Engleske, Kanade, Italije i Njemačke uradili smo te operacije i sada ih većinu svakodnevno radimo u našoj bolnici", istaknuo je ravnatelj SKB Mostar dr. Ante Kvesić.
Izvođenje operativnih zahvata prenosit će se video linkom, sudionici ovog simpozija zahvate će moći pratiti u velikoj dvorani Medicinskog fakulteta..