FOTO  Ekonomski fakultet Sveučilišta u Mostaru promovirao 209 diplomanata

ekonomski fakultet, Sveučilište u Mostaru

U Hrvatskom domu Herceg Stjepan Kosača promovirano je 209 diplomanata Ekonomskog fakulteta.

Diplomantima i svim okupljenima obratili su se prof. dr. sc. Vesna Kazazić, pomoćnica rektora za nastavu, studente i pravna pitanja i prof. dr. sc. Mila Gadžić, dekanica Ekonomskog fakulteta.

„Vi danas odlazite na široku rijeku života. Krećete u novi život sa novim izazovima, kušnjama, ali u problemima. Pred vama je važan ispit. Idite samouvjereno u pravcu svojih snova i zapamtite, jedna se ptica ne vine previsoko, ako se vine vlastitim krilima.“, poručila je diplomantima prof. dr. sc. Vesna Kazazić.

Osim dekanice Ekonomskog fakulteta prisutni su bili i prodekani prof. dr. sc. Igor Živko, prodekan za poslovanje i međunarodnu suradnju i doc. dr. sc. Nikola Papac, prodekan za nastavu, studente i suradnju s gospodarstvom.

„Mi smo se trudili pružiti vam kvalitetno obrazovanje, a da smo u tome uspjeli dokazuju vaši uspjesi na mnogim regionalnim i lokalnim natjecanjima u kojima smo ostvarili nagrade u vrlo oštroj konkurenciji ekonomskih fakulteta iz okruženja.“, rekla je dekanica Gadžić.

Uz dodjelu diploma, podijeljene su i dekanove nagrade.

Jedna od dobitnica dekanove nagrade, s prosjekom 5.0, diplomantica Andrea Drežnjak, izjavila je: „Bila mi je izuzetna čast sudjelovati u današnjoj ceremoniji, kao magistrica ekonomije jednogodišnjeg diplomskog studija i dobitnica Dekanove nagrade. Ovom prilikom se zahvaljujem prvenstveno svojoj obitelji, roditeljima i bratu, koji su mi najveća podrška u svemu, svojim bližnjima i poštovanim profesorima i cjelokupnom nastavnom osoblju.“

Ekonomski fakultet promovirao je 98 prvostupnika preddiplomskog studija ekonomije (4 godine),  39 stručnih prvostupnika (3 godine) i 72 magistra ekonomije (jednogodišnji i dvogodišnji diplomski studij).

Marija Jelić / Hercegovina.info