Dobro jutro Bosno i Hercegovino: Jutro nije pametnije od večeri

Dragan Čović
Među Hrvatima i njihovim političkim predstavnica još uvijek vlada nevjerica da su im Bošnjaci nametnuli čovjeka koji nema nikakve veze s onima koje treba predstavljati.
Bošnjaci su opet igrali igru u kojoj nisu glasovali za Komšića, nego su ovaj puta isključivo bili protiv izborne volje Hrvatskog naroda. Predizborna kampanja Željka Komšića koji je imao jak vjetar u leđa od bošnjačkih medija išla je samo u tom pravcu.

On je svjesno palio vatru pričama kako Dragan Čović dijeli i cijepa BiH, premda je to jedna velika laž. Dragan Čović je u predizbornoj kampanji posjetio sva mjesta u BiH gdje žive Hrvati. Svi njegovi javni istupi su dostupni javnosti, i ni u jednom od njih on nikada nije spominjao cijepanje i rušenje BiH, kako je to papagajski ponavljao Komšić skupa sa svojim satelitima.

Što više Dragan Čović je više puta ponudio ruku susjedima Bošnjacima da skupa krenu putem koji BiH vodi u Europsku uniju i euro integracije. Izbori su pokazali da Bošnjaci ne žele tim putem, i izborom Komšića potkopali su temelje BiH kao zajednice ravnopravnih naroda.

Bošnjaci su već dva puta birali Komšića za hrvatskog člana predsjedništva, tako da su imali dobro razrađen scenario za jučerašnje izbore. Hrvati neće priznati Komšića za svoga člana predsjedništva jer Hrvati su za njega glasovali u promilima. On u predsjedništvu ne može biti glas Hrvata jer s Hrvatima nema ništa zajedničko. Njegov izbor u predsjedništvo neće donijeti ništa dobroga nikome u BiH osim samom njemu koji se bošnjačkim glasovima dočepao tuđe fotelje.

Hrvatima ne preostaje ništa drugo nego se boriti za svoju opstojnost svim sredstvima. Ovaj puta i zvanična politika Republike Hrvatske mora jasno i glasno stati iza Hrvata u BiH i putem institucija u Europskoj uniji tražiti zaštitu Hrvata u BiH. Prije toga institucije Republike Hrvatske moraju napraviti reviziju državljanstva i oduzeti ista veliko bošnjačkim nacionalistima koji su direktno sudjelovali u izbornom preglasavanju Hrvata u BiH.