Održane javne tribine HDZ BIH „slušamo vas“ u Fojnici i Busovači

izbori 2010, HDZ BiH

Na tribini su govorili Lidija Bradara, kandidatkinja HDZ BiH za državni Parlament BiH, Marinko Čavara, nositelj liste HDZ Bih za Zastupnički dom Parlamenta FBiH, te Mirko Batinić, nositelj liste HDZ BiH za Skupštinu Srednjobosanske županije.

„Do prošlih općih izbora imali smo hrvatskog člana Predsjedništva BiH. No, onda je na tu dužnost došao Željko Komšić, naravno ne voljom i izborom hrvatskog naroda. Komšič je postavio veleposlanike na način da je od devetnaest veleposlanika samo jedan Hrvat. Zbog toga je potrebno da u što većem broju izađemo na izbore, te glasujemo za kandidatkinju HDZ BiH za hrvatskog člana Predsjedništva BiH Borjanu Krišto, te da prvi put u BiH  žena bude izabrana u Predsjedništvo BiH. Zbog toga pozivam sve žene u BiH da glasuju za svoju kandidatkinju Borjanu Krišto" naglasila je Lidija Bradara.

Marinko Čavara, nositelj liste HDZ BiH za Zastupnički dom Parlamenta FBiH obrazložio je probleme oko preglasavanja u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH, ali i na svim drugim razinama vlasti, te potrebu donošenja novog ustava, koji je Bosni i Hercegovini prijeko potreban.

„Kao zastupnik HDZ BiH u Federalnom Parlamentu mogu posvjedočiti kako mnogo puta nije bitno da li je neka odluka ustavna ili neustavna, zakonita ili nezakonita, nego je bitno koliko ljudi, odnosno dignutih ruku imate u Parlamentu. Ukoliko želimo promijeniti takvo stanje, potrebno je da kao narod ne apstiniramo, nego da 3. listopada svi budemo na svojim biračkim mjestima i izaberemo HDZ BiH -  stožernu stranku hrvatskog naroda u BiH, koja dvadeset godina štiti hrvatske interese i koja je bila zajedno sa svim Hrvatima od prvoga dana", naglasio je Čavara.

Nositelj liste HDZ BiH za Skupštinu Srednjobosanske županije Mirko Batinić osvrnuo se na aktualno stanje u Županiji, te objasnio kako je potrebno da se Hrvati u Srednjo-bosanskoj županiji u što većem broju odazovu i izađu na izbore, da se ne dogodi da netko drugi odlučuje o sudbini hrvatskog naroda.

Na tribinama su nazočni su postavljali mnoga aktualna pitanja vezana za problematiku lokalnog područja Fojnice i Busovače, kao i pitanja oko problema upošljavanja mladih i obrazovanih ljudi, te pitanja rješavanja neravnopravne pozicije Hrvata u BiH.

Prije održavanja tribina izaslanstvo HDZ BiH, zajedno s domaćinima položilo je vijence ispred spomenika poginulim braniteljima HVO-a u Fojnici, te razgovaralo s časnicima-ratnim zapovjednicima i predstavnicima udruga proisteklih iz Domovinskog rata.