Muhamed Filipović priznao: Hrvati nisu izabrali Željka Komšića

Željko Komšić, posavski obzor, islam, BIH
Zbog ove izrečne istine Muhamed bi mogao doživjeti svu raskoš (ne)tolerancije multi-kulti Sarajeva, ali i daidžanske partije koja liže ovu sarajevsku sramotu isto kao i prije onu YU. Na svojem okultnom oltaru oni uništavaju hrvatski narod jer istinski Hrvati odbijaju daidžansko pričešćivanje. Ono što podobni Hrvati ne žele priznati, Muhamed Filipović ipak priznaje. U ostalom uvjerite se i sami:
"Komšić je žrtva prljave igre"

"Slučaj Komšić je rezultat neodgovornog i, ja bih kazao, đilkoškog postupka SDP-a. Nije moguće prihvatati jedan princip, a zatim ga praktički eskamotirati. Svi znamo da Hrvati nisu izabrali Željka Komšića, a on ipak figurira kao njihov predstavnik. To za tog svakako dobrog čovjeka stvara manjak legitimiteta koji nužno ograničava njegovu efikasnost. Ne znam šta je to trebalo i njemu i onima koji su ga uveli u tu igru.
To bi značilo ujedno da se time željelo afirmirati stajalište da svi biramo između ponuđenih predstavnika nacija, ako je formula predstavljanja nacije samo fraza ili šuplja priča, tada je to normalno. To smo imali ranije, kada su nam komiteti određivali naše nacionalne predstavnike. To bi imalo smisla ako bi na cijelom polju politike SDP dosljedno provodio isti princip, dakle ne zanima nas jesi li ili nisi Hrvat, Srbin ili Bošnjak. Međutim, to nije tako. Jednostavno, odigran je jedan „faul“, a sudija ga nije sudio. Što se mene tiče, sve je to sasvim u duhu socijaldemokratske politike. Time ne dovodim u pitanje Komšićev nacionalni i moralni integritet, jer je u ovom slučaju i on žrtva prljave igre."

Muhamede, jednom i ti nešto iskreno i pametno reče o svojim sarajevski Đilkošima.

Sad kao čovjek možeš mirno umrijeti.

Iako sudija nije sudio faul, hrvatski narod je i te kako presudio. Ili pošteno ili savtko sebi.

“Multietnićari” su uporni u stvaranju novovog sintetičkog naroda i u tu svrhu lažu, petljaju, podmeću i još pri tome pričaju o poštenju?! Džaba što ih stvarnost ubija činjenicama, a obdukcijom im dokaže od čega su umrli.

Nakon što je Muhamed priznao prevaru kojom Sarajevo vrši institucinoalno nasilje nad Hrvatima, mogu li “temeljni” i njihovi pobočni i dalje lagati sami sebe?!

Crovata/posavski-obzor.info