Koju imovinu posjeduju Komšić, Krišto, Raguž i Lijanović

kladionica, premijer liga BIH natjecanje, Novac, bogataši, kladionica, izbori

Kalkulacije i računice su u tijeku, vode se i ankete i prema njima najviše glasova osvojit će Željko Komšić kojeg najveći broj građana doživljava kao - predsjednika države.

Kakvo je imovinsko stanje ovih kandidata?

Borjana Krišto rođena je u Livnu prije 49 godina. Završila je Pravni fakultet u Banjaluci i aktualna je predsjednica Federacije BiH. U imovinskom kartonu iz 2006. godine prijavila je da posjeduje kuću, ali nije navela vrijednost i lokaciju. Prijavila je imati ušteđevinu u iznosu od 10.000 maraka i automobil vrijedan 30.000 maraka. Za svog supruga je navela da ima 25.000 eura i 10.000 maraka ušteđevine. Nedavno se pojavila vijest da je njen suprug pod potpuno sumnjivim okolnostima svrstan na listu branitelja i da po tom osnovu prima mjesečnu novčanu naknadu. Krište tu informaciju nisu ni demantirale ni potvrdile.

Martin Raguž rođen je 1958. godine u Stocu, a Fakultet političkih znanosti završio je u Zagrebu. Ima četvoro djece. On je vlasnik trosobnog stana u Mostaru čija je vrijednost 200 tisuća maraka i koji je kupljen sredstvima nekadašnjeg Minsitarstvo obrane Federacije BiH. U imovinskom kartonu koji je sam popunio i potpisao naveo je da sa suprugom posjeduje kuću u Hrvatskoj, ali nije naveo vrijednost i lokaciju. Navodno se radi o kući na moru. Prijavio je i imati ušteđevinu od 15.000 maraka i kredit u banci od 90.000 maraka koji treba vratiti do 2012. godine. Prema nekim informacijama, on ima i stan u Sarajevu, ali to nije navedeno u imovinskom kartonu. Sa bratom Antom vlasnik je motela "Vila Ragusa" u Stocu čija se vrijednost procjenjuje na nekoliko milijuna maraka. Ni to nije navedeno u imovinskoj kartici.

Na neki način mutna je i imovinska slika Jerka Ivankovića Lijanovića, oca troje djece. Njegova obitelj u svom vlasništvu ima tvrtku "Lijanovići" u Širokom Brijegu, nekoliko benzinskih crpki i još nekoliko tvrtki koje se bave različitim poslovima. Što sve on posjeduje od nekretnina, nije poznato. Navodno, s bratom Mladenom vlasnik je polovice obiteljske imovine. U svojoj imovinskoj kartici iz 2006. godine on je samo prijavio da posjeduje imovinu u vrijednosti od devet milijuna maraka bez ikakvih detalja. Naveo je i da ima kredit kod banke u iznosu od 11,6 milijuna koji treba vratiti do veljače 2016. godine.

Imovinsko stanje Željka Komšića je najjasnije. Uostalom, on je prije dva mjeseca na svom blogu detaljno sve naveo uz opasku: "Ovo može nekome biti zanimljivo, nekome glupo, ali ja ispunjavam svoj dug prema javnosti". Komšićeva plaća kao člana Predsjedništva BiH iznosi 5.100 maraka. On ima pet kredita kod banaka i ostalo mu je vratiti još oko 140 tisuća maraka. Najveći kredit odnosi se na onaj za kupnju stana 2005. godine kada je odbio ponudu da mu općina Novo Sarajevo, čiji je bio načelnik, dodijeli stan. Kupio je stan od 59 kvadrata na kredit i zamijenio ga s očevim koji ima 72 kvadrata u kojem živi sa suprugom, koja ne radi, i kćerkom. Komšić nema ušteđevine niti automobil.

san