FOTO  Javna tribina HDZ BiH ''Slušamo vas'' u Čapljini

Prof. dr. sc. Dragan Čović naglasak je stavio na HDZ BiH kao stožernu stranku oko koje treba okupiti Hrvate i pokrenuti nacionalni pokret za reformu Ustava po mjeri hrvatskog naroda. Također je istaknuo kako bez HDZ BiH nema pregovaračkog stola o ustroju BiH kao normalne i upravljive države. ''Dok traje proces borbe za položaj hrvatskog naroda, moramo se držati zajedno'', poručio je predsjednik HDZ BiH prof. dr. sc. Dragan Čović.

Vjernost HDZ BiH hrvatskom narodu istaknuo je dr. Mladen Bošković, nositelj liste HDZ BiH za Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH, koji je rekao kako je ova stranka uz svoj narod bila od 1990. godine, a uz nju je i danas te je naveo brojku od 7100 glasova potrebnih na području općine Čapljina za ostvarivanje krajnjeg, zajedničkog cilja.

Predsjednik HKDU BiH i kandidat na listi za federalni Parlament Ivan Musa rekao je kako je HDZ BiH, za razliku od svojih protukandidata, dosad napravio mnogo za budućnost svog hrvatskog naroda te da se Hrvati, uz Borjanu Krišto kao buduću predsjednicu BiH, mogu izboriti na svoja prava na svim razinama u državi.

Nositelj liste HDZ BiH za Skupštinu HNŽ prof. Denis Lasić upozorio je na povijesni trenutak predstojećih izbora i potrebu zaštite hrvatskog jezika u školama, opstanka hrvatskog Sveučilišta u Mostaru, hrvatskih medija u BiH kao i ostalih socijalnih prava svih građana. Potaknut tim, prof. Lasić je istaknuo kako HDZ BiH, prema dosadašnjim anketama, u HNŽ ima jedanaest svojih mandata što, prema njegovim riječima, znači kako se bez HDZ BiH ne može formirati vlast. ''Učinimo i da Čapljina doprinese pobjedi HDZ BiH na županijskoj razini'', zaključio je Denis Lasić.

U ime Općinskog odbora HDZ BiH, stranačko izaslanstvo HDZ BiH primio je načelnik dr. Smiljan Vidić, a upriličen je i sastanaka sa časnicima - ratnim zapovjednicima i predstavnicima udruga proisteklih iz Domovinskog rata, kao i polaganje vijenca na spomen obilježje poginulim hrvatskim braniteljima na Trgu slobode u Čapljini.