Izaslanstvo HDZ-a BiH na obilježavanju 20. obljetnice Općinskog odbora HDZ-a BiH Kupres.

HDZ BiH, HDZ HB, HDZ BiH, Kupres, HDZ BiH, izbori, HDZ BiH, obljetnica
Izaslanstvo HDZ-a BiH položilo je vijenac na spomen obilježju Suho polje – Kupres, posjetilo župu Uznesenja BDM Suho polje i župu Otinovci, navodi se u priopćenju za javnost.

U govoru na svečanoj akademiji Čović je kazao kako je HDZ BiH stožerna je stranka hrvatskoga naroda u BiH, te da je cilj njegove stranke, kroz ustavne promjene, osigurati istinsku ustavnu jednakopravnost hrvatskoga naroda u BiH.

"Moramo razumjeti da bez dogovora sa srpskim i bošnjačkim strankama mi uopće ne možemo biti u vlasti. Bez ključne srpske i bošnjačke stranke ne može se napraviti vlast, a bez svih hrvatskih stranaka zajedno može se bez problema napraviti vlast i toliko o ravnopravnosti tri konstitutivna naroda u BiH", istaknuo je predsjednik HDZ-a BiH.

Ponovio je kako je cilj HDZ-a BiH na predstojećim općim izborima dobiti više od 130 tisuća glasova.

Čović je dodao kako vjeruje da će još bolji izborni rezultat postići Borjana Krišto - kandidatkinja HDZ-a BiH za člana Predsjedništva BiH, te je predvidio "izborni krah" ostalih hrvatskih stranka u BiH.

Potpisivanje sporazuma između HDZ BiH i HDZ Hrvatske Čović je ocijenio "posebnim danom za HDZ BiH", koji je usporedio s osnivanjem stranke prije 20 godina.

"Iako je naizgled kratak i skroman, ovim smo sporazumom otvorili novu stranicu za Hrvate u BiH, posebno zbog izbora. Vjerujemo da će HDZ BiH uvjerljivo dobiti predstojeće Opće izbore", zaključio je Čović.

(Fena)