HSP želi zamazati oči javnosti za svoju nesposobnost za rad u protekle četiri godine u Mostaru i HNŽ

Mostar, Mostar, HSP BIH, HDZ BiH, Mostar, stanovništvo, Mostar, sud, izbori, studenti, Mostar, stanovi, cijena, Mostar, anketa

...o „slabljenu hrvatske pozicije u gradu Mostaru“, aludirajući o njemu na odgovornost politike HDZ-a BiH, osim što je u njemu izneseno niz neistina i objeda, prije svega je obmanjivanje građana. HSP BiH kao dio vladajuće koalicije u HNŽ-e za svoju nesposobnost i neučinkovitost u protekle četiri godine Hrvatima, građanima Mostara i biračima želi bacanjem prašine u oči zamagliti činjenicu da nisu ništa učinili za grad Mostar. U svojim neargumentiranim optužbama HSP- BiH grad Mostar danas dijeli na lijevu i desnu obalu Neretve, a sve do sada su nam prodavali priče o Hrvatskoj do Drine.

HDZ BIH je ustrajavajući na izboru njezinog kandidata za gradonačelnika Mostara ustrajao i na ravnomjernom razvoju cijelog grada, a ne jedne ili druge obale. Umjesto da ukažu na projekte koji su se uradili ili su započeli, Bolnica, 25 stambenih zgrada sa 250 stanova, Trimuša, šetnica Bare, zgrada Mukoše, gradska vijećnica, zgrada Gimnazije, sportska dvorana, most Vojno i Avenija Sjeverni logor i brojni drugi projekti, HSP svoju odgovornost kada je u pitanju nesposobna vlast u Županiji i njezin odnos prema građanima Mostara, pa i Hrvatima, kao i Gradu Mostaru sjedištu Županije, HSP iznosi jeftine objede.

Ovom prilikom podsjetit ćemo ih samo na činjenicu kako zbog njihovog ministra u Vladi HNŽ- kasni izgradnja sportske dvorane u Centru ll, a dva hrvatska branitelja nisu dobila stan. Ta ista županijska Vlada nije dala niti jedne KM za sportsku dvoranu, ali su zato preraspodjelom prihoda oštetili Grad Mostar za desetak milijuna KM.

Osim što ništa nisu učinili za sport u Mostaru nisu četiri godine u stanju potpisati sporazum o sufinanciranju kazališta i pozorišta u Mostaru, iako u svim ostalim županijama u FBiH kazalište financira svaka županija. Ista ili slična situacija je i s medijima na hrvatskom jeziku, izuzme li se 100 000 KM predizborne pomoći HTV-u Mostar. Osim što HSP obmanjuje javnost kada je u pitanju nadležnost za reguliranje prometa u gradu Mostaru, „radarima na hrvatskim ulicama, razvlaštenim hrvatskim policajcima“, pokazuje i elementarnu političku nekorektnost i nepismenost. Grad Mostar nema nikakvih nadležnosti kada je u pitanju Ministarstvo unutarnjih poslova, bar bi to morali znati u toj stranci jer to mjesto drže njihovi koalicijski partneri.

Možda je ovo prilika i spomenuti kako se sredstva prikupljena od radara, iako bi trebala u visini od 50 posto, ne uplaćuju Gradu Mostaru. I ovako bi mogli nabrojati još desetine primjera kada je u pitanju maćehinski odnos županijske vlasti prema Mostaru. Umjesto da obmanjuju građane Mostara bilo bi dobro za početak bar da zgradu u kojoj je smještena županijska vlast, kad već ne izmiruje svoje obveze za najamninu, bar je pristojno uredi fasadu, otvore i krov, kako ne bi godinama bila ruglo „na desnoj obali Mostara“-ističe Lasić