Vrhovni sud odlučio: Perkovića izručiti Njemačkoj!

Josip Perković
Josipa Perkovića treba izručiti Njemačkoj, odlučio je Vrhovni sud Republike Hrvatske.

Pravomoćno rješenje o predaji bit će predano MUP-u koji će s njemačkim tijelima dogovoriti način, vrijeme i mjesto predaje, najvjerojatnije Zračnu luku Zagreb.

"Vijeće Vrhovnog suda Republike Hrvatske je na sjednici održanoj 17. siječnja 2014. donijelo rješenje kojim su kao neosnovane odbijene žalbe državnog odvjetnika i tražene osobe Josipa Perkovića podnesene protiv rješenja Županijskog suda u Zagrebu od 8. siječnja 2014. broj Kv-Eun-2/14, kojim je na temelju europskog uhidbenog naloga bila odobrena predaja tražene osobe Josipa Perkovića Saveznoj Republici Njemačkoj", izvijestio je Vrhovni sud danas na svojim službenim stranicama.

Predaja mora biti obavljena bez odgode, najkasnije 10 dana od pravomoćnosti rješenja.


Može se privremeno odgoditi samo zbog ozbiljnih razloga poput opasnosti od očitog ugrožavanja Perkovićeva života ili zdravlja.

Predaju može privremeno odgoditi i Ustavni sud u povodu ustavne tužbe koju ju je najavio Perkovićev odvjetnik Anto Nobilo. Odgodi li predaju, Ustavni sud bi vjerojatno vodio računa o rokovima te bi što prije unutar 10-dnevnog roka odlučio o tužbi.

Večernji list