Strah u Imotskom: Pored Prološca ustrijeljen vuk, lovcu više muke od lova zadala - papirologija

Ovima prvima zbog zaklane stoke, a ovima drugima zbog kasapljenja lovačkih pasa. Vukovi su došli i nadomak grada Imotskog, točnije u njegovo predgrađe. U Medvidovića Dragi vuk je ozlijedio lovačkog pasa u dvorištu kuće Marka Đuzela, u Bagama odmah uz rub Modrog jezera u vrtači Đardin zaklao je nekoliko ovaca jednog stočara iz toga zaseoka.

- Viđeni su vukovi i na Imotskoj zaobilaznici u šumi Gaj omiljenom šetalištu Imoćana. Također javljaju se ljudi koji viđaju vukove na prometnicama u Krivodolu, Podbablju.

I stoga je i vijest dana za lovce u utorak bio jedan ustrijeljeni vuk. Točnije mlada vučica,koju je ustrijelio lovac iz lovačke udruge iz Prološca Milan Leko. No, Leko nije prekršio zakon, jer je vuk ustrijeljen u okviru predviđene kote. Naime, u našoj županiji dozvoljeno je ustrijeliti samo četiri primjerka.

- Moji psi tragači su ga nanjušili, potjerali u šumi Gaj odmah iznad Prološca i uspio sam ga ubiti, veli nam Leko. Odmah nakon što je vučica ustrijeljena na uviđaj je stigao lovački republički inspektor Zoran Bračulj, ispunilo se malo brdo papirologije, a potom je poznati imotski lovac Roko Rebić, manirom vrhunskog stručnjaka u samo desetak petnaest minuta s vuka skinuo njegovo krzno. Za uspomenu lovcu Leki.

A, ostali vukovi, a ima ih itekako puno, i dalje će sijati strah među Imoćanima.

Slobodna Dalmacija