IMOTSKI OBAVIJEN TUGOM Nastradali mladići krenuli u izlazak u Posušje, poginuli svega 500 metara od granice

Nesreća Imotski
Braco Ćosić

Nakon tragične prometne nesreće koja se dogodila u ranim jutarnjim satima na državnoj cesti Imotski - Vinjani Gornji - granica s BiH, Imotski je obavijen tugom. Nesreća se dogodila kod zaselka Kutleše u Vinjanima Gornjim, a život su izgubila dva mladića, dok su dvojica njihovih prijatelja teško ozlijeđena.

Na licu mjesta poginuli su vozač i suvozač, rođeni 2003. i 2006. godine, dok su teško ozlijeđeni njihovi prijatelji koji su bili na stražnjim sjedalima, rođeni 2005. i 2006..godine.

Mladići su prema tvrdnjama Slobodne Dalmacije išli u noćni provod iz Imotskog prema Posušju, a nesreća se dogodila svega petstotinjak metara prije graničnog prijelaza. Vozač je izgubio kontrolu nad vozilom, udario u metalnu ogradu i sletio s ceste. 

Mjesto nesreće osigurali su pripadnici granične policije, hitne medicinske pomoći i vatrogasci, a tijekom jutra su na mjestu nesreće ostavljene svijeće u spomen na poginule. Grad Imotski je zavijen u crno, a tuga i očaj su vidljivi na licima svih koji su poznavali stradale mladiće.

Treba istaknuti da se na istom mjestu već dogodilo nekoliko teških nesreća, a mještani su više puta upozoravali na potrebu hitne rekonstrukcije opasnog zavoja na tom dijelu ceste, piše Slobodna.