Sanader otišao iz Sabora: Ne mogu glasati protiv Vlade koju sam stvorio

Ivo Sanader
Novinarima je objasnio da mora na put zbog ranije preuzetih obaveza, zbog čega neće biti prisutan na izglasavanju (ne)povjerenja Vladi, piše index.hr.

"Čak i da sam ostao u Saboru, teško mogu zamisliti da bih glasao protiv većine koju sam stvarao nakon pobjede na parlamentarnim izborima", rekao je Ivo Sanader. Bivši premijer prošlog je tjedna, nakon što se vratio u saborske klupe, imao sasvim drugu priču, a danas tvrdi da činjenica što ne želi glasati protiv HDZ-a ipak ne diskvalificira njegove ranije izjave o "nedemokratskom" razvoju situacije.

"Ono što sam rekao neki dan ostaje ključna stvar, a to je borba protiv pojava koje smatram nedemokratskim i neustavnim, koje nisu u skladu sa standardima u europskim demokracijama", rekao je Sanader. Na direktno novinarsko pitanje podržava li HDZ, Sanader nije želio odgovoriti. Ali saznali smo kako bivši premijer ne vjeruje da će biti uhićen zbog afera koje se vežu uz njegovo ime. Uskoro ćemo vjerojatno saznati ima li dobre razloge za takav stav.