NIJE VIŠE U REMETINCU Ivo Sanader promijenio mjesto boravka

Ivo Sanader
EPA

Bivši premijer Hrvatske Ivo Sanader koji izdržava kaznu zatvora, od ponedjeljka više nije u zatvoru Zagreb u Remetincu već je premješten u kaznionicu poluotvorenog tipa Lipovica-Popovača.

Što je razlog premještaja nije poznato, ali sasvim je izvjesno da će Sanaderu barem kad je riječ o uvjetima biti bolje nego u prilično popunjenom Remetincu. Podsjetimo, Nacional je ovog tjedna objavio da bliski krug bivšeg premijera Ive Sanadera aktivno radi na planu da mu se već 2024. omogući uvjetni otpust iz zatvora, računaju da će im pomoći percepcija kako su njegove afere sitne u odnosu na one Plenkovićeve vlade, ali se boje i neprijatelja u HDZ-u.

Prema stupnju sigurnosti i ograničenju slobode kretanja zatvorenika Kaznionica u Lipovici-Popovači je kaznionica poluotvorenog tipa, s ustrojenim otvorenim odjelom – Voćnjak u mjestu Mala Ludina, udaljenom oko osam kilometara od Kaznionice.

U kaznionici zatvorske kazne izdržavaju punoljetni muškarci osuđeni na kaznu dulju od šest mjeseci. U kaznionici je nedavno uređen zatvoreni odjel, ali sa zatvorenicima s tog odjela bivši premijer sasvim je izvjesno neće imati doticaja. U poluotvorenom dijelu kaznionice kaznu služe uglavnom osuđenici za djela iz gospodarskog i imovinskog kriminaliteta, piše Jutarnji list.