Ne uplati li Sanader 17,5 milijuna kuna, prijeti mu ovrha: Evo bez čega bi sve bivši premijer mogao ostati

Ne uplati li Sanader 17,5 milijuna kuna, prijeti mu ovrha: Evo bez čega bi sve bivši premijer mogao ostati
Nakon što je Vrhovni sud u četvrtak objavio pravomoćnu presudu protiv Ive Sanadera u slučaju Planinska, bivši premijer dobio je rok od 15 dana da u proračun uplati gotovo 17,5 milijuna kuna. Još nije poznato hoće li uspjeti u tome, no ako ne uplati traženu svotu, kreće prisilna naplata.

Čak 10 milijuna kuna te milijun eura imovinska je korist koju je, prema presudi Vrhovnog suda, u slučaju Planinska pribavio bivši premijer Ivo Sanader.

Tu svotu od 17,5 milijuna kuna Sanader će morati uplatiti u državni proračun. Ne uplati li to u zadanom roku, kreće prisilna naplata, pojašnjava za tportal odvjetnik Branko Šerić.

"Sve je po pravilima Ovršnog zakona. Ako to ne uplati u roku koji mu je sud dostavio da plati, ide ovrha. Prvo ide ovrha na računima, a onda i na nekretninama", pojašnjava Šerić.

Sanaderu je dobar dio imovine blokiran u slučaju Fimi media, no većina te blokirane imovine ne glasi na njega. U tom slučaju Sanaderu i njegovoj obitelji blokirano je 78 računa, no samo njih sedam glasi na ime Ive Sanadera. Na tim računima, prema pisanju medija, ukupno ima oko 35.800 eura te 115.000 kuna.

Što se pak tiče nekretnina, vila u Kozarčevoj, stanovi u Splitu te nekoliko zemljišta procijenjeni su na 8,4 milijuna kuna. No problem je to što ne glase na Ivu Sanadera. Vila u Kozarčevoj, u kojoj živi obitelj Sanader, upisana je na njegovu suprugu Mirjanu Sanader te njezina pokojnog oca Ivu Šarića. Stanovi u Splitu također su upisani na Sanaderovu obitelj, kao i kuća s voćnjakom i oranicom u Krapju te zemljište na Braču.

vijesti.hr