I ovo je Hrvatska: Marš protiv braniteljskog prosvjeda

antiprosvjed protiv branitelja , branitelji, hrvatski branitelji
Okupljanjem na središnjem zagrebačkom trgu i formiranjem kolone počeo je antiprosvjed protiv branitelja koji u Savskoj prosvjeduju već četiri mjeseca.
Na Trgu bana Jelačića, po novinarskim procjenama, okupilo se oko 200 prosvjednika, koji su nakon skupljanja na Trgu, formirali kolonu i krenuli prema Savskoj 66 gdje se, ispred Ministarstva branitelja, nalazi šator u kojem borave stopostotni ratni vojni invalidi i branitelji zahtijevajući da im se ispune njihovi zahtjevi.

Okupljanje antiprosvjednika u organizaciji pokreta Occupy Croatia na Trgu prošlo je bez incidenata, ali uz česta dobacivanja i zvižđanje prolaznika koji se s njima ne slažu.Jedna od govornica prije polaska kolone prosvjednike je pozvala na dostojanstvo, uz riječi »pokažimo kako se voli Hrvatska«, a druga je kazala kako njihov prosvjed nije usmjeren protiv branitelja, nego protiv »određenih grupacija«.

Kolonu koja je krenula Ilicom pa skrenula prema HNK, osigurava policija, uz jedno policijsko vozilo na njezinu začelju.Istovremeno se ispred šatora u Savskoj 66, kamo su se prosvjednici uputili, okupilo 200-tinjak osoba, dio u vojnim uniformama, dio u civilu.

Hina