Hrvatski branitelji protiv Lepe Brene

Predsjednik HSP-a Daniel Srb rekao je kako Osijek nije Šabac, a Osječko-baranjska županija Šumadija, dodavši kako je Lepa Brena simbol agresije na ovim prostorima. Podsjetio je kako se u najtežim danima za Hrvatsku slikala s četničkim obilježjima.

Na konferenciji održanoj kod spomenika hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama Domovinskog rata u Osijeku najavljeni koncert ocijenio je kulturocidom, prenosi HRT. Pozvao je Osječane da ga bojkotiraju te izrazio nezadovoljstvo što su gradske vlasti izdale dozvolu za organizaciju i održavanje koncerta. Na koncert će doći oni koji su u Domovinskom ratu napadali Osijek, a sada žive u okolici, izjavio je Srb.

Predsjednik Saveza udruga dragovoljaca HOS-a Borislav Barišić smatra da onaj tko dođe na koncert Lepe Brene, ne voli Hrvatsku. Istaknuo je kako će hosovci u subotu, 26. ožujka, na dan koncerta Lepe Brene u dvorani Gradskom vrtu doći ispred dvorane i pjevati svoje pjesme. Stajat ćemo kod svih ulaza, a oni koji budu htjeli u dvoranu, neka prolaze pored nas, rekao je, dodavši kako će se sigurno okupiti velik broj domoljuba.

Na konferenciji za novinare bili su i predstavnici udruga proizišlih iz Domovinskog rata, koji su zapalili svijeće ispred spomenika hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama Domovinskog rata, a u rukama su držali plakate Lepe Brene u uniformi vojske Republike Srpske.

Lepa Brena ima koncert 26. ožujka u organizaciji Udruge Student 3P Hrvatska u sklopu projekta Studenti koncerti. To je prvi njen koncert u Osijeku nakon više od 20 godina, a karakter bi trebao biti humanitaran.