Državljani Hrvatske nisu pušteni u BiH zbog fotoaparata

potjera, policijska potjera, interpol, granična policija, granična policija bih, granična kontrola, Granična policije BiH, uhićenja, BIH, krivotvorenje, granična policija, uhićenje, turci, Granična policije BiH, granična policija, Doljani, uhićenje, mandarine, neretvanske mandarine, šverc, Neum, granica, BIH, Hrvatska, Zoran Galić, sunspenzija, granična policija bih, granična policija, granična policija, granična policija bih, Zoran Galić, testovi, Granična policije BiH, granična policija, granična policija bih, granična policija, uhićenja, uhićenje, granica, granica između Hrvatske i BiH, Granična policije BiH, BIH, granična policija bih, granična policija, granična policija bih, Granična policije BiH, plan, BIH, granična policija bih, granična policija, Natječaj, granična policija bih, granična policija, plaće, koeficijent za obračun plaće , granična policija bih, Zoran Galić, gužva, granična policija, drzavna granica , Granična policije BiH, granična policija bih
Njegovo pismo prenosimo u cijelosti, i evo što on kaže:

Da mi je neko pričao da ću  jutros doživjeti to što sam doživio rekao bih mu da laže i da to nije moguće. Pošli smo s namjerom da idemo u Hercegovinu po neke čajeve, i ponijeli smo  fotoaparate i nekoliko objektiva, s namjerom da uslikamo nešto ako nam se svidi. Na našoj (RH) granici prijavili smo da imamo foto opremu i rekli su nam da je sve u redu, te da ban nije potrebno pisani dokument. Spustimo se 50m niže na BiH granicu i  nakon uobičajnog "Što ima za prijavit", pokažemo na zadnjem sjedalu fotoaparate i onda šok. Traže  imamo li mi dozvolu za slikavanje, došla  žena carinik, i kaže morate se vratiti nazad u Hrvatsku, ovdje ne možete proći s aparatima. Policajac mi još kaže "Što ste vi mislili da se kod nas može tek tako doć i slikavat"

Rekao sam mu da kod nas dolaze stotine tisuća turista i većina sa fotoaparatima, pa čisto sumnjam da se igdje turistima zabranjuju fotoaparati. Tražili smo da nam da napismeno da nam zabranjuje ulazak u BiH sa fotoaparatima, te da nam da broj značke, i tek tada je postao malo mekši i htio nas je pustiti, ali mi tada nismo pristali. Nećaka sam vratio u Hrvatsku gdje je ostao čekati sa fotoapartatima dok se ja ne vratim. Čudi me da nisu tražili i mobitele jer i na njima ima fotoaparat. Našoj policiji i carinicima ništa nije bilo jasno. Za Sjevernu Koreju sam čuo da se nemože ući sa fotoopremom, ali za BiH nisam znao.

HERCEGOVINA.info