Učitelja zatekli u stanu s tri učenice usred noći

crna kronika, ljubav, seks, savjeti, nevjerojatno

Karijera mladog učitelja naglo je prekinuta nakon su ga u njegovom stanu navodno zatekli u društvu tri učenice, i to usred noći.

Vjeruje se da je jedna djevojka došla do stana učitelja Chrisa Drakea u ranim jutarnjim satima, nakon čega je shvatila da se ondje nalaze i dvije njezine školske kolegice.

Susjedi su se probudili nakon što je zgrada počela odzvanjati vikom i dernjavom, nakon čega su pozvali policiju. Policajci su u učiteljevom stanu zatekli dvije 15-godišnjakinje i jednu 16-godišnjakinju.

Policija trenutno istražuje je li riječ o ljubavnoj vezi sa sve tri djevojke. Pretpostavlja se da djevojka koja je došla do stana nije uopće bila svjesna da njezin učitelj također održava veze s njezinim kolegicama, nakon čega ju je uhvatio napadaj ljubomore.

Osim što predaje tjelesnu kulturu Drake također radi kao pomoćnik ravnatelja u srednjoj školi Engleske crkve Hesketh Fletcher u Athertonu na području manchesterskog okruga, gdje također ima i funkciju člana uprave.

Neobična scena se odigrala u ranim jutarnjim satima na Valentinovo, u unajmljenom stanu vrijednom 130 tisuća funti koji je smješten u prilično mirnoj četvrti Eccles.

- Bilo je to oko četiri sata ujutro kada me probudilo vriskanje i vikanje. Zvučalo je kao grozna svađa, svi su je mogli čuti - rekao je jedan od susjeda.

Susjed je rekao kako je u tom trenutku pretpostavio da je riječ o običnoj obiteljskoj svađi dvoje stanovnika četvrti. Međutim, bio je zapanjen i zgranut kad je shvatio da je zapravo bila riječ o učitelju koji je u svoj stan doveo nekoliko svojih učenica.

Policija se raspitivala o tome što smo čuli, ali on ne živi jako dugo u našoj zgradi pa baš i ne znademo mnogo o njemu - rekao je isti susjed za Daily Mail.

Sve djevojke idu u istu školu, u kojoj predaje upravo Drake. Pretpostavlja se da je jedna od djevojki došla u stan u nedjelju u ranim jutarnjim satima. Nije jasno kako je uspjela ući u stan bez da su je ostali stanari zamijetili, prije nego što ih je iznenadila. Moguće je da je koristila interkom kako bi ušla ili je možda znala šifru za otvaranje ulaznih vrata.

Nakon što je konačno došla do stana, otvorila vrata i shvatila da su dvije njezine školske kolegice već ondje, obuzeo ju je bijes. Počela se svađati vičući i vrišteći, što je probudilo ostale stanare koji su naposljetku pozvali policiju.

Sve tri djevojke su još uvijek bile ondje kad je policija napokon stigla. Drake je uhićen pod sumnjom da je seksualno iskorištavao djevojke. S obzirom na činjenicu da su dvije djevojke mlađe od 16 godina mogao bi se suočiti s optužbama za protuzakonit čin seksualnog odnosa s djecom, za što je predviđena maksimalna kazna od 14 godina zatvora. Usto, protuzakonit je i seksualni odnos učitelja s učenicima, što se kažnjava s do pet godina zatvora.

Srednja škola Hesketh Fletcher trenutno je zatvorena zbog stanke između polugodišta, dok su wiganskom Vijeću rekli da još uvijek istražuju optužbe protiv Drakea.

Učenici su započeli kampanju kako bi spriječili planove prema kojima bi se škola zatvorila i pretvorila u fakultet. Prema rezultatima prošlogodišnje mature samo 28 posto učenika te škole ima rezultate u rasponu od dobrog do odličnog, što je znatno manje od prosjeka na državnoj razini koji iznosi nešto manje ispod 50 posto.

- Oko četiri sata ujutro u nedjelju policija je pozvana u stan poradi pritužbi o narušavanju mira - rekao je glasnogovornik policije manchesterskog okruga.

- Ondje su pronađeni 28-godišnji muškarac, dvije 15-godišnje djevojke i jedna 16-godišnjakinja. Muškarac je uhićen pod sumnjom za seksualne prekršaje, među kojima su i iskorištavanje povjerenja i seksualni odnos s maloljetnikom - dodao je.

Drake je suočen s 18 optužbi za seksualne aktivnosti s djetetom te još nekoliko optužbi za iskorištavanje djetetovog povjerenja, prijetnje ubojstvom i napad. U utorak izlazi pred sud u Salfordu.

javno.com