Ubio profesora jer mu nije dao peticu

ubojstvo, zločin maloljetnika, ustrijelio profesora, ranio dvojicu policajaca, moskva
...prijeti najviše 10 godina maloljetničkog zatvora u skladu s ruskim kaznenim zakonom kada se radi o zločinima mlađih maloljetnika.

"Toj kategoriji maloljetnika (do 16 godina), koji su počinili posebice teške zločine, određuje se rok izdržavanja kazne ne veći od deset godina u maloljetničkim zatvorima", stoji u zakonu. Kako se očekuje, tinejdžer će biti optužen za uzimanje talaca i ubojstvo dvije osobe.

U ponedjeljak oko podneva po lokalnom vremenu učenik 10. razreda upao je u svoju školu na sjeveroistoku Moskve naoružan malokalibarskom puškom i lovačkim karabinom i ušao u svoj razred gdje je ustrijelio profesora zemljopisa i uzeo za taoce svoje kolege. Također je ranio dvojicu policajaca, od kojih je jedan nešto kasnije podlegao ozljedama.

U međuvremenu su ostali učenici i profesori evakuirani iz škole. Svoje kolege iz razreda pustio je tek na nagovor oca koji je s njim telefonski razgovarao.

Otac ga je nagovorio da pusti djecu i da se preda, što je tinejdžer i učinio.

Utvrđeno je da je oružje registrirano u skladu sa zakonom te da je u vlasništvu oca. Kasnije je objavljeno da se radi o odličnom učeniku koji se sukobio s profesorom zemljopisa i očito mu se došao osvetiti. Navodno mu je profesor dao niže ocjene zbog kojih ne bi mogao imati sve petice u svjedodžbi i dobiti zlatnu medalju za odličan uspjeh.

Njegovi školski kolege rekli su da je bio neuravnotežen te da se slabo družio s drugom djecom. Međutim, jedan od profesora koji je želio ostati anoniman, rekao je da je osim što je bio odličan učenik, također bio i društven. Za ubijenog nastavnika, čija supruga radi u istoj školi, rekao je da nije bio konfliktan.

Prvotno su objavljeni podaci da je ubijeni nastavnik imao 37 godina, ali kolega kaže da mu je bilo 28 i da su iza njega ostali supruga i jedno ili dvoje male djece. Napadi na škole u Rusiji vrlo su rijetki, a nakon ovog incidenta u Moskvi će biti provedena provjera sigurnosti u svim školama te će se u slučaju potrebe poduzeti dodatne mjere njezina jačanja, rekao je novinarima moskovski gradonačelnik Sergej Sobjanin.

Hina