U Splitu privedena skupina krijumčara cigareta iz BiH

šverc cigareta, ravča, šverc cigareta, granična policija, Stolac, krijumčarenje, šverc cigareta, uhićenje

Policijski službenici Odjela organiziranog kriminaliteta Policijske uprave splitsko-dalmatinske u suradnji i koordinaciji s Upravom kriminalističke policije i USKOK-om dovršili su kriminalističku istragu nad 40-godišnjakom. Utvrđena je osnovana sumnja da je od 30. svibnja do 19. rujna 2012. godine na području šire okolice Splita i u Republici BiH okupio i povezao u zajedničko djelovanje 18 osoba od kojih je sedam državljana BiH.

Kriminalističkom istragom je utvrđeno da je 40-godišnjak iz BiH i Crne Gore od ostalih članova grupe nabavljao veće količine cigareta različitih marki, bez odgovarajućih nadzornih markica Ministarstva financija RH. Izbjegavajući mjere carinskog nadzora, bez prijave nadležnoj carinarnici, članovi kriminalnih grupa unosili su cigarete u Hrvatsku, te ih dostavljali 40-godišnjaku i 26-godišnjaku koji su ih zatim dalje prodavali ostalim članovima navedenih grupa, a koji bi onda pak oni dalje prodavali u Splitu i širem splitskom području, stoji u policijskom priopćenju.

Tom prilikom su osumnjičeni prokrijumčarili najmanje 191.000 kutija cigareta različitih marki čija se tržišna vrijednost procjenjuje na oko 3.400.000 kuna i oštetili državni proračun Hrvatske za oko 2.940.000 kuna. U sklopu kriminalističke istrage temeljem naloga Županijskog suda u Splitu obavljena je pretraga osoba, domova i drugih prostorija te sredstava prijevoza, te je pronađena veća količina cigareta i drugih predmeta.

HINA