Strava u Banja Luci: Lažni policajci pretukli oca i sina, te im oteli 100.000 km

silovanje, policija, Beograd, pendrek, lažni policajci, pljačka, Banja luka, themladichi, Policijski dužnosnici, pendrek
Pljačkaši su došli pred kuću Stanića i viknuli: „Policija, otvaraj", razvalili su vrata kada je Veljko posumnjao u njihovu tvrdnju i odbio „naređenje". Zatim su svladali Veljka i njegovog sina Dejana i nemilice ih udarali sve dok nisu otkrili gdje Stanići drže pare. Kada su uzeli 10.000 maraka, pljačkaši su se dali u bijeg. Veljka i Dejana odmah poslije napada susjedi su prevezli u banjolučku bolnicu. Dejan je nakon ukazane pomoći pušten, dok je njegov otac zadržan na Klinici za neurokirurgiju, piše press.rs.

Kako se saznaje u CJB Banjaluka, brutalni napad na Staniće dogodio se u utorak oko 21.30. Mještani kažu da su im Stanići ispričali da su u napadu sudjelovala tri ili četiri razbojnika, koji su bili maskirani fantomkama i ženskim čarapama.

- Dejan je sjedio ispred televizora i gledao utakmicu Lige šampiona. Tada je netko pokucao na vrata kuće. Veljko je pošao otvoriti. Kada je došao do vrata, prvo je pitao: „Tko je?" Glas s druge strane viknuo je: „Policija otvaraj!"

Njemu je to bilo sumnjivo, pa nije otvarao, već je pomjerio zavjesu i provirio kroz staklo na vratima. Ugledao je tri muškarca. Preko glava su navukli fantomke i ženske čarape. Kad je Veljko rekao: „Niste vi policija", razbojnici su razvalili vrata. Jedan od njih ga je udario, dok su ostali napali njegovog sina - pričaju susjedi opljačkanih Stanića, koje su htjeli ostati anonimni.

Oni kažu da su razbojnici bez milosti mlatili Staniće, tražeći da im otkriju gdje kriju novac.

- Ljepljivom trakom vezali su Dejana i tukli ga šakama i nogama. Oborili su ga na zemlju i u jednom trenutku su mu preko lica stavili jastuk. Dok je jedan razbojnik držao Veljka, dvojica su preturala stvari po kući u potrazi za novcem. Sve su isprevrtali i kuća izgleda kao da je u njoj eksplodirala bomba. Sve je trajalo desetak minuta. Čim su pronašli novac razbojnici su pobjegli u nepoznatom pravcu.