Srpski mafijaš Golubović koristio maloljetnicu za dilanje droge

kristijan golubović
...čega je uhićena, a sud je na kraju današnje rasprave ukinuo pritvor Golubovićevoj majci Milanki. Svjedočeći na Višem sudu u Beogradu na suđenju Golubovićevoj grupi za nelegalnu trgovinu drogom, Aleksićeva je plačnim glasom, uz pomoć predsjednika sudskog vijeća Janeta Parđovskog, detaljno objasnila kako se tog dana našla sa Golubovićem koji ju je odvezao do crkve.

Ona se nije mogla sjetiti kada je upoznala Golubovića, navodeći da on nikada pred njom nije spominjao bilo što loše, naročito ne drogu i da sve do uhićenja nije sumnjala "u što se upetljala".

"Toga dana (16. siječnja ove godine) Kristijan me nazvao na mobitel i pitao hoću li mu nešto pomoći? Pristala sam, jer volim pomagati ljudima. Bila sam na Vračaru u stanu kod starije sestre kojoj sam čuvala djecu, te me on džipom 'pokupio' kod čuburskog parka i odvezao do crkve Svetog Marka", navela je Kristina.

Prema njenim riječima, Golubović joj je kazao da od momka, kojeg joj je tada pokazao, treba nešto preuzeti.

Momak, koga nije mogla prepoznati u sudnici, predložio joj je da uđu u crkvu, gdje joj je predao dva paketića i rekao neka ih stavi u grudnjak.

Aleksićeva je napomenula da je tek tada posumnjala da tu "stvari nisu čiste", ali i dalje nije znala što je u paketima.

Po Golubovićevom nalogu pakete je odnijela u stan njegove majke Milanke, takođe optužene, navela je Aleksićeva i dodala da je nakon izlaska iz zgrade uhićena.

Protiv nje se postupak vodi u Odjeljenju suda za maloljetnike, jer u vrijeme izvršenja kaznenog djela nije imala 18. godina.


Na prijedlog odvjetnika Nebojše Milisavljevića, sud je na kraju rasprave ukinuo pritvor Golubovićevoj majci Milanki i pustio je da se brani sa slobode.
Ona je u pritvoru provela gotovo osam mjeseci, pošto je uhićena zajedno sa ostalim optuženima 16. siječnja ove godine.


Njezin branitelj Milosavljević je prilikom obrazlaganja prijedloga podsjetio da ona nije osuđivana i da ima zdravstvenih problema. Suđenje se nastavlja 5. listopada.


Pored Golubovića i njegove majke, optuženi su i Mirsad Fujaklić, Safet Ibrović, Uroš Vuković, Ferat Skenderovski i Marko Poljak.
Golubović se optužnicom tereti da je organizirao grupu, koja je po njegovom nalogu trgovala narkoticima na liniji Novi Pazar - Beograd, u razdoblju od početka kolovoza 2009. do 16. siječnja ove godine.

Njima se na teret stavlja kazneno djelo nelegalna proizvodnja i preprodaja opojnih droga, a Goluboviću i kazneno djelo  nedozovljenog držanje i promet oružja i eksplozivnih sredstava.

Svi članovi grupe nalaze se u pritvoru Centralnog zatvora u Beogradu, osim Golubovićeve majke koja je danas puštena na slobodu.
Golubović je, prije nešto više od godinu dana, pušten iz zatvora u Požarevcu, gdje je izdržao kaznu od četiri godine zbog iznude 3.000 eura i kilograma zlatnog nakita od jednog bračnog para.


On je još od mladih dana poznat u kriminalnim krugovima, a uhićivan je više puta, pored ostalog i u akciji "Sablja", a suđeno mu je i kao vođi kriminalne skupine koja je iznudila 15.000 eura od Petra Zečevića, vlasnika agencije iz Srijemske Mitrovice.
Poznat je i po bjekstvu iz grčkog zatvora Malandrino, u kojem je služio kaznu od 14,5 godina zbog oružane krađe.

PortalOko/Blic
(foto: Dimitrijević)