VIDEO  KRISTIJAN GOLUBOVIĆ Kad sam skočio sa Starog mosta, malo je nedostajalo da umrem

Gost ekskluzivnog serijala "Đir sa Memom" bio je Kristijan Golubović, jedini preživjeli iz dokumentarca "Vidimo se u čitulji" i sudionik brojnih reality showova. 

Dio razgovora bio je vezan i za Mostar. Golubović se prisjećao kako je u školi na likovnom inspiraciju crpio upravo iz Mostara i Starog mosta koji ga je podsjećao na stari vijek i o kojem je dosta čitao.

Sam Golubović spominje kako je kao klinac trenirao skokove u vodu te da je jedan od prihvaćenih izazova bio i skok sa Starog mosta.

Oklada s Miodragom Petkovićem Peletom kazala je, ukoliko Golubović tada skoči sa Starog mosta, Petković će se mjesec dana na bazenu sunčati s pola obrijane glave, brade, grudi, nogu i ruku. Golubović je ispričao kako je skočio.

"Bilo je jesen na zimu. Stari most je na visini od 28 metara, dok su olupine sa strane na 32 metra. Htio sam skočiti sa crijepova, ali nisam mogao napraviti dobar odskok jer su počeli pucati. Ostavljam papuče. Skočio sam sa sredine mosta u šorcu i majici. Malo je falilo da umrem od hladnoće. Završio sam u nekim šimširama sa zmijama, paucima, žabama - rijeka me odnijela, ne znaš gdje si, ne znaš teren", ispričao je Golubović.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.