Sarajevo: Uhićen pedofil, u računaru pronađeno 10.000 fotografija

26.09.2017

U večernjim satima policijski službenici Federalne uprave policije, Odsjeka za kompjuterski kriminal su pod nadzorom ...

... Županijskog tužiteljstva Sarajevske županije, poduzimali mjere i radnje i svoje nadležnosti na području Sarajevske županije.

U sklopu navedenih aktivnosti, a na osnovu Naredbe Općinskog suda u Sarajevu izvršen je pretres objekta na području općine Novi Grad Sarajevo, te je uhićena osoba incijala S.D. (1970. god) iz Sarajeva, a isti se dovodi u vezu sa krivičnim djelom "Iskorištavanje djeteta ili maloljetnika radi pornografije" iz člana 211. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine, priopćila je Federalna uprava policije.

Prilikom pretresa stana koji koristi osumnjičeni, pronađeno je u računaru cca.10.000 fotografija i videosnimaka sa seksulano eksplicitnim sadržajima na kojim su akteri djeca od četiri godine pa na više.

Uhićeni je kriminalistički obrađen u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će biti uz Izvješće počinjenom krivičnom djelu, predat na dalju nadležnost Županijskom tužiteljstvu Sarajevo.

loading...