Policija u Bugojnu otkrila ubojicu psića, roditeljima prijeti zatvor

Naravno, otkriven je i identitet njenih roditelja, kojima su uručeni pozivi za kriminalističku obradu, javlja Dnevni avaz.

Roditelji će se dakle, morati pojaviti u policijskoj postaji u Bugojnu kako bi pokušali objasniti okrutni čin svoje kćeri.

Snimka na kojoj ona baca leglo malih psića u rijeku obišla je svjetske internetske forume i medije, a udruge za zaštitu životinja pozivali su na nalaženje djevojčice i otkrivanje njenih motiva.

Od početka se nagađalo da je snimka, koja je zabranjena na YouTubeu, došla iz Hrvatske ili BiH, no tek je sad ustanovljeno da je djevojčica iz Bugojna. Oglasio se i lokalni 'zaštitnik' životinja Velimir Ivanišević, pozivajući na suosjećanje javnosti.

- Za postupke onih koji su sudjelovali u ovoj okrutnosti odgovorni su njihovi roditelji, a poslije njih škola i društvo. Krajnje je vrijeme da oni koji odgajaju buduće generacije razmisle kako to rade. Djevojčica je došla u situaciju u kojoj joj se mora pomoći zbog neadekvatne edukacije onih koji se trebaju baviti mladim ljudima - rekao je za Avaz Ivanišević.

On se zalaže i za to da se njeni roditelji kazne po Zakonu o zaštiti i dobrobiti životinja BiH, s po 5,000 eura, a ističe i da zakon predviđa i zatvorske kazne. Tvrdi i da se neće puno postići time što su njeni roditelji kažnjeni, već da treba odgovorne ljude u državi prisiliti da primjenjuju zakone u punom opsegu.

dnevni avaz