Pedofil iz Bosne silovao djevojčicu (15) u Zagrebu: Ugurao ju je u auto i natjerao da s njim pije pivo

...uhićen je u Zagrebu, nakon što je u noći na nedjelju u Novom Zagrebu ponovno silovao, ovoga puta 15 godišnju djevojčicu.

Premda policija nije izvijestila o ovome događaju, niti o provođenju istrage i uhićenju, neslužbeno doznajemo kako je djevojčica u nedjelju ujutro roditeljima ispričala traumatični događaj, a oni su odmah izvijestili policiju koja je na osnovi opisa muškarca i njegovoga automobila uhitila Daria K.

Kako doznajemo, 15-godišnjakinja se u noći na nedjelju oko 1 sata vraćala kući, da bi se u jednome trenutku pored nje u napuštenoj ulici svojim automobilom provezao nepoznati muškarac pokušavši s njome uspostaviti razgovor. No, nakon odbijanja djevojčice Dario K. ugurao ju je u automobil, te ju je počeo voziti po gradu odbijajući je pustiti. U jednom trenutku otišao je kupiti pivo ostavljajujući djevojčicu u automobilu, a kada se vratio tjerao ju je da pije s njim.


Ubrzo ju je odvezao na osamljeno mjesto pored benzinske crpke u Novom Zagrebu gdje ju je silovao, a oko 4 sata ujutro pustio. Dario K. je u ponedjeljak priveden policijskom nadzorniku, a Županijsko državno odvjetništvo protiv njega je otvorilo istragu zbog silovanja. Istražna sutkinja Županijskog suda u Zagrebu u ponedjeljak mu je odredila jednomjesečni pritvor.

Poricao je krivnju
No, podaci o njegovoj ranijoj osuđivanosti po svemu sudeći nisu poznati hrvatskoj policiji, budući da državno odvjetništvo nije izvijšećeno kako je Dario K. već osuđivan zbog silovanja djevojčice ali u BiH, te mu zbog toga pritvor nije određen zbog opasnosti od ponavljanja djela, već samo zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke. Dario K. je 2007. u Zenici osuđen na dvije i pol godine, zbog silovanja djevojčice u jednome mjestu na području Usore.

Prema presudi Dario K. je djevojčicu namamio u svoju kuću rekavši joj da se tu slavi rođendan na kojem su njezini prijatelji. Zanimljive su i okolnosti pod kojima je preusda donesena.Naime, Dario K. je najprije potpisao sporazum s tužiteljstvom nagodivši se za kaznu od 2,5 godine. No, sud je zaključio kako iz izjave o priznanju krivnje on zapravo krivnju poriče,a na suđnju je krivnju i otvoreno porekao. Sud je zbog toga proveo dokazni postupak te ga naposlijetku osudio na istu onu kaznu koja je bila dogovorena s tužiteljstvom.

Izvor: jutarnji list