Otkriveno tko je unajmio šestoricu Splićana koji su se sukobili u Beogradu: U skupini kriminalaca i jedan Hercegovac

žandarmerija
... Crvene zvezde, unajmio je kriminalac iz beogradskog podzemlja koji je povezan sa škaljarskim kriminalnim klanom, javlja Blic.

Također, ovaj medij piše kako su trojica Hrvata Ante Firić (26) i Damir Tovarović navodno za svoje "usluge" dobili 10.000 eura da dođu u Beograd i sudjeluju u okršaju frakcija Grobara s ciljem zauzimanja tribine, odnosno u tučnjavi za prevlast na tribini, iza čega se kriju kriminalne pobude.

Srbijanska navijačka scena u velikoj je mjeri povezana s krim miljeom, a tamošnje navijačke skupine produžena su ruka raznim kriminalnim skupinama koje svoj interes vide upravo u navijačkim skupinama, vladavini na tribinama...

Kako bilo, tučnjava frakcija odjeknula je medijskim prostorom, ne samo u regiji, nego i u ostatku Europe. Tim više što su na površinu izašle upravo kriminalne pobude, a javnosti je posebno zanimljivo, odnosno javnost se pita što su šestorica Splićana, kršnih i žestokih momaka iz Dalmacije koji nemaju apsolutno nikakve veze s navijačkom subkulturom, radila na Partizanovom Jugu.

Navodno je Filip Korać, desna ruka šefa Zemunskog klana Luke Bojovića, s izvjesnim hercegovačkim kriminalcem dogovorio sve detalje akcije. On je angažirao svoje ljude da dođu u Beograd i izazovu kaos.