Mostarku razbojnik izudarao bokserom

...3-godišnju Anku Bilić dok joj je u haustoru zgrade u kojoj živi u mostarskom naselju Centar II, otimao novčanik u kojem je bilo 60-ak maraka.

Pozdrav pa napad

Anka je napadnuta i pretučena početkom prosinca kad se vraćala kući s posla iz Raiffeisen banke. Ademović je najvjerojatnije pratio Anku iz banke te je pričekao da dođe do ulaza zgrade na broju 58 gdje živi. Drski napadač ju je čak i uljudno pozdravio te joj je pridržao vrata na ulasku u zgradu. Potom ju je ispred dizala iznenada napao i izudarao po glavi. Rasjekao joj je čelo, a Anka je uslijed udaraca izgubila svijest i pala na tlo. Anka nije vidjela čime ju je pljačkaš udario, jer ju je napao sleđa, no njezin muž Jure je pretpostavljao da je napadač koristio bokser. Anka je tada zadobila potres mozga, a pljačkaš je pobjegao. Policija dugo nije imala nikakvih tragova, osim fotografije s videonadzora banke, gdje je Ademović pokušao s karticom Anke Bilić podići novac s bankomata. S ovim napadom je povezan nakon što je tuzlanska policija objavila njegove fotografije, jer je u posljednjih mjesec dana napadao i pljačkao trgovine i ljekarne na području Tuzle. Tuzlanski policajci su uhitili Ademovića u ponedjeljak navečer zbog sumnje da je napadao radnice trgovina, kao i prolaznice.

Brutalni napadi

Kako nam je rečeno u policiji, Ademović je bio vrlo brutalan u svojim napadima, udarao je žene i davio ih, zbog čega su žrtve najčešće bile u šoku te nisu policiji uspijevale dati puno uporabljivih podataka. Ipak, višetjedna istraga urodila je u ponedjeljak njegovim uhićenjem. Žrtve su ga potom identificirale kao napadača na prepoznavanju. U napadima je uzimao svote novca, između 50 do 800 maraka. Ademović trenutačno u tuzlanskom zatvoru iščekuje odluku suda o određivanju pritvora. Između ostalog, osumnjičen je za razbojstva u trgovinama “Hari”, “Gandi”, “Hugo”, “Zem-Zem”, kao i za pljačku ljekarne “Eurofarm” te kozmetičarske radnje “Cosmetic”. Povezuje ga se s 14 razbojstava, a u tijeku je istraga i o nizu drugih napada.

Dnevni List