Mafijaško ubojstvo kod Dubrovnika: Ubijen pa svezan kamenom bačen u more

Na lešu su utvrđene vrlo vidljive truležne promjene iz kojih se zaključilo kako je tijelo sredovječnog muškarca bilo desetak dana u moru. Uočena je i prostrijelna rana o kojoj policija u prvotnom izvješću nije uopće izvjestila, a oko tijela 52-godišnjeg muškarca iz Kazahstana, uočena je ljepljiva traka kojom je uz prsa žrtve pričvrščen kamen koji je trebao leš "držati uz dno", piše Slobodna Dalmacija.

Taj i još neki podaci, naime, ukazuju na navodno prepoznatljivi rukopis ruske mafije koju sve vjernije uče i slijede crnogorski pripadnici podzemlja. Nismo doznali kojim se biznisom bavio Kazahstanac, ali je navodno riječ o spekulacijama građevinskim parcelama te posredovanju u transportu narkotika s istoka k zapadu Europe.

U policiji nisu mogli službeno komentirati spekulacije gdje je i na koji način ubijen Kazahstanac te što je utvrđeno u pregledu mercedesa kojim je navodno upravljao kao i jedne barke u uvali Zatona. Naime, u barci je pronađena čahura vatrenog oružja, ali ne i barutni tragovi ispaljenog streljiva. Policija još iščekuje i laboratorijske rezultate DNK- analize koja će nepobitno utvrditi o komu je riječ. Detaljno se još uvijek pregledava i njegov mercedes za kojeg je utvrđeno kako je 23. lipnja prešao hrvatsko- crnogorsku granicu.