Krvavi pokolj: Ivana je zaklao, a 'malu Meri' izbo deset puta

15.07.2014

Nije mu bilo pomoći. Pored njega, sva u krvi, ležala je djevojka koja je davala znakove života.

Krv je curila sa zidova stubišta i slijevala se niz stepenice ispred stana na 4. katu. Jeziv prizor kao u horor filmovima, kaže šokirani Crikveničanin koji se u nedjelju popodne našao na mjestu stravičnog zločina.

Ivan Jagodić (22) iz Crikvenice tog je poslijepodneva bio u stanu svoje majke u Ulici kralja Tomislava. Uz njega je bila i njegova djevojka, mlada Riječanka (19), među prijateljima znana kao "mala Meri". Nešto iza 15 sati na vrata im je banuo Dino Kulišek (21) iz obližnjeg Dramlja.

Sukob izbio zbog duga od 200 kuna?

Počinje strava od koje je cijela zemlja zanijemila. Neslužbeno doznajemo da je motiv omanji dug za nešto prodane droge. Ubojica je došao po 200-tinjak kuna duga. Nastaje svađa i ubojica poteže nož. Susjedi čuju stravične krikove na stubištu.

Ivan s prerezanim vratom pada i umire, a ubojica nožem nastoji dokrajčiti djevojku, jedinog svjedoka ubojstva. Ubada je nožem po vratu i prsima desetak puta. Ona pada pokraj mrtvog dečka i ubojica sav okrvavljen bježi. Policija počinje potragu. Ubrzo su ga pronašli i priveli. Kako govore svjedoci, policija ga je doslovce donijela, kao i njegova prijatelja (20) iz Crikvenice koji ga je navodno vozio. Saslušan je i potom pušten.

'Ivan je bio duša od čovjeka'

Majka ubijenog mladića u šoku je zatražila liječničku pomoć. Sin jedinac joj je bio sve u životu. Vršnjaci i susjedi u zločinom šokiranoj Crikvenici ubijenog Ivana opisuju kao dobroćudnog mladića, iako je katkad znao posegnuti za lakim drogama.

- Ivan je bio duša od čovjeka. Cijeli život smo bili zajedno. Odrastao sam s njim. Ranjena djevojka mu je bila cura i on se sigurno nije družio s ubojicom, iako su se poznavali. Sigurno mu je prodao drogu i došao po manji dug - kaže nam mladić iz Crikvenice koji želi ostati anoniman.

- Strašno. Pa zbog toga se ne ubija. Ubojicu sam nekoliko sati prije ubojstva vidio na rivi. Šetao je po njoj toplo obučen iako je pržilo sunce. Izgledao mi je izgubljen i nadrogiran. On i njegov prijatelj u Crikvenici su sijali strah i trepet. Bježali smo od njih - priznaje mladić.

'Ubojica nije ni svjestan što je napravio'

Ubojica je, govore njegovi vršnjaci, u osnovnoj školi bio odlikaš. Čim je krenuo u srednju, zaglavio je s drogom i počeo imati problema s policijom. S Ivanovim ubojicom Dinom bio je u razredu.

- Bio je odlikaš, sve petice. Bio nam je uzor. Mislili smo da će od svih nas jedino on biti doktor nauka. U srednjoj je već skrenuo i počeo s drogom. Padao je razrede, a i roditelji su ga izbacili iz kuće. Počeo je propadati. On je izvan sebe svaki dan. Gleda u tebe, a gleda kroz tebe. Uvjeren sam da nije bio ni svjestan što je napravio - govori nam mladić.

Izbodena djevojka je stabilno

Djevojku ubijenog, mladu Riječanku, od sigurne smrti spasili su liječnici riječkog KBC-a. U ponedjeljak je bila stabilno. Ujak djevojke kratko je rekao kako je od sestre čuo što se dogodilo i da je Meri bila u komi. Tetka njezine majke rekla je da je dan prije bila na rođendanu kod najbolje prijateljice.

- Majka ubijenog mladića nakon toga ih je odvezla u Crikvenicu. Njega ne poznajem, no vjerojatno sam ga viđala ovdje. Znali su joj kući dolaziti prijatelji i prijateljice, njih pet do šest, a nekad bi i prespavali. Nikad s njima nije bilo problema - rekla je.

Nije znala koliko su dugo u vezi. Dodala je da je ‘mala Meri' išla kemijsku školu.
'Od uboda u srce spasila su je samo rebra'

I u Dramlju vlada nevjerica. Od tamo je ubojica Dino Kulišek. Jedan od mještanina rekao je da mu je prije nekoliko mjeseci govorio da se ostavi droge, ali nije slušao. I to mu je, vjerojatno, pomračilo um. Ubio je Ivana, a umalo i nju.

- Od uboda u srce spasila su je samo rebra. Očito je da napadač više nije imao snage nakon uboda Ivana - zaključuje naš sugovornik. Osumnjičenik za ubojstvo, Kulišek, policiji je stari znanac, i to isključivo po zlouporabama opojnih droga.

Samo u posljednje dvije godine zbog droge je "zaradio" desetak kaznenih prijava.

- Molim vas, pustite me. Ne mogu vam ništa reći - kazao nam je njegov otac.

24sata.hr

loading...