KBC Split pun partijanera: na Pedijatriji zadržana djevojčica s 1,5 promila alkohola i drogirani dječak; Policija privela 72 oso

party, partijaneri, Split, Ultra Europe
Tako je djevojčica (16) provela nekoliko sati na Pedijatriji, dok se nije otrijeznila. U krvi joj je izmjereno 1,5 promila alkohola. Ona je iz bolnice otpuštena nakon što su po nju došli roditelji.

Drugi slučaj je 16-to godišnjeg dječaka iz Splita koji za zadržan na liječenju u bolnici jer je bio pod utjecajem opijata (droga). O kojoj se drogi radi za sada se nezna, već će se to doznati nakon toksikološke analize njegove krvi.

Inače drugog dana Ultre nekoliko partijanera je pomoć u KBC Split zatražilo zbog loma ruku. Naime, nekoliko osoba, od njih 40, koliko ih je od subote u 20 sati do nedjelje u osam sati zatrežilo pomoć u KBC-u Split, slomilo je ruku.

- Nitko od njih nije operiran, već je lom ruke ambulantno obrađen na Hitnom kirurškom prijamu (HKP) KBC-a Split, stavljen im je gips i nakon toga su svi pušteni.

Od ovih 40 osoba njih 18 je pomoć zatražilo na HKP, a osim lomova ruku radilo se pretežno o oguljotinama i manjim ozljedama pa nitko od nijih nije zadržan na kirurgiji KBC-a, kao i o nekoliko slučajeva uganuća zglobova.

Na hitnom prijamu Klinike za internu medicinu pomoć je zatražilo ukupno 13 osoba, od čega ih je zbog alkoholiziranosti na liječenju zadržano dvoje.

Tri su osobe zbog alkoholiziranosti i agresije koju su ispoljavali opservirani na Klinici za psihijatriju KBC-a Split i oni će vrlo vjerojatno nakon otriježnjenja biti pušteni. Na neurologiji pomoć je zatražila jedna osoba, na Klinici za očne bolesti dvije osobe, dok je na Klinici za uho, grlo, nos pomoć pružena jednoj osobi, kazao je dr. Kolja Poljak, sanacijski upravitelj KBC-a Split.

Što se tiče Hitne pomoći ona je u noći sa subote na nedjelju obavila 60-tak intervencija na stadionu i uokolo njega. Tom prilikom su u KBC Split prevezli ukupno 24 osobe, od kojih ni jedna nije bila životno ugrožena.

Što se tiće splitske policije, ona je u dosadašnjem trajanju Ultra festivala ispisala ukupno 106 obaveznih prekršajnih naloga i kaznu od pet tisuća kuna, zbog posjedovanja droge, za one osobe kod kojih je zatekla drogu za osobnu upotrebu. Na taj način će Državni proračun RH biti bogatiji za najviše 530 tisuća kuna, budući svaki od ovih 106 mora platiti kaznu zbog posjedovanja droga. Ukoliko oni kaznu plate u roku od osam dana moraju uplatiti 2/3 te kazne. Kako doznajemo iz policije stranci kazne plaćaju, najčešće na licu mjesta, dok naši to odgađaju.

Ujedno djlatnici PU SD su u prva dva dana Ultra festivala, uhitili i kriminalistički, zbog preprodaje droge, obradili šest osoba, protiv kojih će biti podnesene kaznene prijave zbog preprodaje droge.

slobodnadalmacija.hr