Horor kod susjeda: Mladići ubili svoje majke

hladnokrvno ubojstvo, Srbija

U svega nekoliko sati dvije žene u Srbiji su prvo fizički zlostavljane od strane muškaraca, a potom i zvjerski ubijene.

Da stvar bude strašnija, obje žene su ubili njihovi sinovi.

Jedna od žena ubijena je u naselju Kaluđerica.

Nju je ubio njezin 20-godišnji sin P.T. Istoga dana ubijena je i žena u Bogatiću.

Nju je 27-godišnji sin tukao sve dok nije podlegla ozljedama.

Istražujući sve češće ovakve slučajeve, srbijanska Televizija Prva navodi kako je javnost u Srbiji zgrožena ovakvim događajima.

Prenose i riječi Snežane Japalak, psihijatrice zdravstvene ustanove dr. Laza Lazarević, koja je rekla kako među ubojicama postoji između 10 i 30 posto osoba koje imaju neki mentalni poremećaj.

„Među njima su najčešće osobe koje su oboljele od šizofrenije. Činjenica je da većina tih osoba nije imala neki tretman prije samoga čina“, rekla je Japalak.

S obzirom na takva psihička stanja ubojica, oni na sudu vrlo često budu proglašeni neuračunljivima.

Ako im se neuračunljivost dokaže tijekom sudskog postupka, odvjetnik Saša Parežanin kaže kako tada počinjeno kazneno djelo praktični ne postoji te da ubojicama sud određuje mjere obveznog liječenja.

Oni poslije toga određeno vrijeme svoga života provode u nekoj od zdravstvenih ustanova zatvorenoga tipa na liječenju, što može biti i zatvorska bolnica.

Japalak kaže da poslije toga, u odnosu na zdravstveno stanje poslije liječenja i procjene vještaka, ta osoba po odsluženju kazne u okviru zatvorske bolnice može biti vraćena u zajednicu ili upućena u neku ustanovu socijalne zaštite i praktično do kraja života smještena tamo na daljem liječenju i promatranju.

Navodi se kako dodatno zabrinjava činjenica da većina ubojica prije samoga ubojstva prvo maltretira svoje žrtve.

Najčešće o tim događajima članovi obitelji šute.