Graničar (41) iz Orašja prošao sva ratišta pa se ubio kod svog šljivika

preljub, samoubojstvo, ubojstvo, pljačka, prometna nesreća, Sarajevo, samoubojstvo, bjeljina, kalesija, pljačka, Ljubuški, prometna nesreća, Mostar, grom, ubojstvo, savo milošević, Bijeljina, pljačka, Sarajevo, uhićenje, Tomislavgrad, pljačka, ubojstvo, Tomislavgrad, bomba, cajke, Hercegovina, hrp, Mostar, požar, automobil, eksplozija, Sarajevo, Mostar, paljevina, zapaljena vozila, Livno, samoubojstvo, puška, pljačka, Tomislavgrad, struja, strujni udar, odzak, Travnik, pucnjava, faruk balijagić, Tuzla, Ljubuški, samoubojstvo, Livno, pljačka, kladionica, samoubojstvo, sokolac, dječak, Srbija, prometna nesreća, prometna nesreća, Široki Brijeg, ante naletilić, samoubojstvo, Kiseljak, pljačka, Mostar, trgovina, heroin, šverc, suđenje, nova bila, ubojstvo, pucnjava, Široki Brijeg, policija, prometna nesreća, žepče, prometna nesreća, pogibija, glamoč, pogibija, minsko polje, pogiija, bračno putovanje, prometna nesreća, Stolac, traktor, prometna nesreća, pogibija, Orašje, samoubojst
Draganovića je na njivama zvanim Bjelike pronašao njegov stric Luka, koji je i obavijestio policiju o ovom tragičnom događaju. Po usmenom nalogu dežurne tužiteljice i obitelji, tijelo je prevezeno u prostorije Županijske bolnice Orašje na odjel patologije, gdje je izvršena obdukcija, izvijestili su iz Uprave policije MUP-a ŽP.

Prošao sva ratišta

Željko je odmah po dolasku iz bivše JNA otišao kod oca u Njemačku, a po izbijanju rata u BiH vratio se i pristupio u postrojbu 106. brigade HVO-a. Bio je primjeren u svojim zadacima, prošao je sva teška ratišta u Posavini, zatim kao pripadnik Specijalne postrojbe policije HR HB u Grahovu, Livnu i Kupresu. Zadnjih 15 godina zaposlen je u Graničnoj policiji BiH, gdje je savjesno i odgovorno obavljao svoju dužnost i bio omiljen u društvu, navode njegove kolege iz policije.

Doznali smo od njegove rodbine da je Željko imao još dva dana godišnjeg odmora, a u nedjelju navečer bio je s društvom u kafiću i vjerojatno poslije ponoći uzeo pušku i biciklom se zaputio u svoj voćnjak udaljen 1,5 km od obiteljske kuće.

Čudno ponašanje

U popodnevnim satima u blizini šljivika njegovo beživotno tijelo pronašao je stric Luka Draganović.

- Slika je bila strašna, ležao je u krvi, a pored sebe je imao je poluautomatsku pušku M-48 - navodi Luka smatrajući da je od trenutka tragedije prošlo najmanje 15-ak sati. Željko je kao vrlo mlad ušao u rat, i to je ostavilo dubokog trag na njegov život. Napustio je Njemačku i došao u rodni kraj braniti svoju zemlju, sam je sebi kupio opremu i oružje i ostao u ratu do zadnjeg dana. U zadnjih desetak dana bio je dosta povučen, tih i zatvoren u sebe. Čudno se ponašao i s njim se nije moglo progovoriti nekoliko riječi, nije dopuštao da mu se priđe - rekao je Luka Draganović stric pokojnog Željka, čiji će se pokop obaviti danas na mjesnom groblju u Matićima.

vecernji.ba