Drvar: Granični policajac ipak optužen da je iz ljubomore ubio bivšu djevojku

drvar, ubojstvo, ubojstvo, drvar, policajac
...od hica ispaljenog u trbuh iz službenog pištolja njezina bivšeg momka i graničnog policajca Vojina Savića (23) iz Drvara.

Iako je tvrdio da se nesretna djevojka sama ubila, upravo je on optužen za njeno ubojstvo. Kako doznajemo iz Županijskog suda, u optužnici stoji da je kobnog jutra, u nedjelju oko 3.30 sati, nasilno ušao u njenu kuću i fizički je napao kada je zatekao drugog momka, piše večernji list.

Samo desetak dana ranije, Žana je prekinula vezu s ljubomornim Savićem i u međuvremenu se zbližila s drugim momkom. Očito to nije mogao podnijeti pa je usred noći naoružan došao do kuće svoje bivše djevojke. Prethodno mu je prijatelj, s kojim je prije odlaska na počinak bio u kafiću, dojavio da je Žana pošla kući s novim dečkom, koji je posvjedočio da je graničar po dolasku vikao i prijetio ubojstvom. No, ubrzo se primirio i odvezao mladića kući pa se potom ponovno vratio. Opet je došlo do svađe. Graničar je naknadno tvrdio da ga je djevojka udarila nogom pa mu je pri padu ispao pištolj, koji je ona zgrabila, repetirala (!?) i u drugoj prostoriji pucala si u trbuh govoreći: - Ubit ću se! Nakon toga ju je stavio u kola i dovezao do Doma zdravlja Drvar, gdje su je kolima Hitne pomoći žurno povezli prema Livnu. On ih je pratio vozilom pa je i priveden nakon što je djevojka izdahnula. Trenutačno se nalazi na slobodi.