Djevojka iz BiH ubijena u SAD bila organizator oružane pljačke?

teksas, ubojstvo, bosanka, SAD, djevojka, ubojstvo
Tijelo nesretne sedamnaestogodišnje djevojke pronađeno je u njenoj kući u gradu Fort Worth, a policija je započela potraga za osumnjičenim i motivom ovog brutalnog ubojstva.

Beživotno tijelo Bosanke pronađeno je s prostrijelnom ranom na glavi, a rezultati obdukcije pokazuju da se radi o ubojstvu. Tijelo Claudie Hidić pronašao je njen susjed, koji tvrdi, da djevojku nije poznavao i, prema tvrdnjama policije, nije među osumnjičenim za ovo ubojstvo.

Claudia Hidić u SAD je živjela kod svojih posvojitelja, Jima i Sue Scionka, koji za nju tvrde da je bila dobra djevojka kojoj je bio san postati glumica.

No, rezultati policijske istrage doveli su do neočekivanih rezultata.
Hidić je, navodno, poginula u pljački u kojoj je i sama sudjelovala, saopćila je policija, a informacije prenosi New York Daily News.

Isprva je njezina smrt okvalificirana kao ubojstvo i dok su je njeni najbliži oplakivali, policija je provela istragu koja je pokazala da je Hidić sama sebe stavila u opasnost organizirajući oružanu pljačku, koja je završila razmjenom vatre i njenom smrću.

Izvor blizak istrazi kazao je novinarima Star-Telegrama da je Hidić bila glavni organizator pljačke te da je svojim suučesnicima Curtisu Fortenberryju i Terrencea Crumleyju davala upute na koji način opljačkati lokaciju po njenom izboru.

Djevojka i njeni suučesnici su namjeravali opljačkati jednu kuću misleći da u njoj nema nikoga. Međutim, kada su ušli kroz stražnja vrata zatekli su nekoliko osoba. Komšija je tijekom istrage kazao da je začuo pucnjeve, nakon čega je vidio četiri žene kako bježe. Policija smatra da je došlo do razmjene vatre između pljačkaša i osoba koje su se nalazile u kući u kojoj je Hidić ubijena, a Fortenberry ranjen u obje noge.

U priopćenju medijima, lokalna policija je potvrdila da je 17-godišnjakinja bila u kući prije pljačke te da su ona i njezini suučesnici "sudjelovali u kriminalnim radnjama nakon planiranja i koordiniranja oružane pljačke". Fortenberry i Crumley su u pritvoru zbog optužbi za ubojstvo.

Claudijin momak Alen Družanović smatra da je istraga krenula u krivom smjeru, jer ne vjeruje da je ona mogla nekoga opljačkati.

"Svi to vrlo teško podnosimo. Nitko ne želi vjerovati da se ovo zaista događa. Uvijek je bila jedna od onih osoba koje svima uljepšaju dan ", kazao je Družanović. On kaže da je znao da je Claudia otišla u kuću u čijem dvorištu je pronađena mrtva kako bi prodala laptop, jer je prikupljala novac za njegovu jamčevinu.

Družanović smatra da ju je netko presreo, ukrao joj novac i ubio je nakon što je zaprijetila da će nazvati policiju.