Detalji spektakularne pljačke na cesti Privalj-Grude

U navedeno vrijeme iz smjera Širokog Brijega u smjeru državne granice s RH kretala su se dva motorna vozila  – kombi i putničko motorno vozilo vlasništvo zaštitarske agencije „Puma“, Sektor Banja Luka, koja su prevozila zasad neutvrđenu svotu novca iz Unicredit Zagrebačke banke Mostar.

Pri izvršenju kaznenog djela počinitelji su se služili s najmanje tri, a vjerojatno i s četiri vozila – s dvama vozilima (kombi i pmv) služili su se kako bi zapriječili cestu odnosno onemogućili prolazak i bijeg vozilima agencije „Puma“ a s trećim vozilom pobjegli su s mjesta događaja lokalnom cestom Dužice – Rasno; sva tri vozila počinitelji kaznenog djela su zapalili.

Također, pri izvršenju kaznenog djela počinitelji su se služili vatrenim oružjem, uključujući i ručni raketni bacač (zolja). Odmah nakon saznanja o izvršenom kaznenom djelu angažirani su svi raspoloživi policijski službenici u cilju identificiranja, lociranja i uhićenja počinitelja, a u tom cilju ostvarili smo suradnju i s drugim policijskim agencijama, stoji u priopćenju MUP-a ŽZH.