FOTO/VIDEO  Zoran Krešić: Da se ja pitam, sve bi blokirao

Zoran Krešić
Da ja predstavljam nešto, ja bi zablokirao cijelu državu i ni jedan proces se ne bi odvijao dok se ne riješe nacionalna pitanja. Ovdje se radi o nastavku rata, čega mnogi nisu svjesni. Narod je na izborima osjetio ugrozu iz Sarajeva koje provodi miloševsku politiku i mobilizirao se i zato je Čović dobio 155 000 glasova, 30 posto više nego na prošlim izborima. Ništa se ovdje neće riješiti bez Amerikanaca. Mi moramo izdvojiti dio novca i ići u Washington i tamo objašnjavati suštinu problema. Sarajevo može tražiti ukidanje konstitutivnosti, ali onda to znači povratak Herceg Bosne. Mi jesmo i ostat ćemo politički narod i nitko nas neće pomnožiti s nulom. I to treba postati jasno i drugoj strani. Sarajevo danas radi iste gluposti koje je radio Milošević zbog koga se Jugoslavija krvavo raspala. Zato ja molim i preklinjem Sarajevo ne radite to, kazao je Krešić, gostujući u emisiji "Argumenti" Naše tv.

Krešić smatra da bi Mostar doživio sudbinu Vukovara da se Hrvati u BiH nisu organizirali, kroz HZ HB i HVO.

-Nikom normalnom racionalnom ne treba objašnjavati što bi se dogodilo da se Hrvati nisu samoorganizirali. I mislim da svi trebamo biti ponosni na Herceg Bosnu, o Herceg Bosni treba učiti kao prvoj lekciji u školi, kazao je Krešić.

U emisiji "Argumenti Naše tv, emitiranoj u utorak 20. studenog o ulozi Herceg Bosne u obrani Hrvata u BiH, ali i BiH osim Krešića govorili su i urednik portala Dnevnik.ba Jurica Gudelj, te dvojica bivših ministara u Vladi Herceg Bosne Vladimir Šoljić i Ilija Kožulj./HMS/