Zoran Galić: Graničnoj policiji BiH nedostaje više od 400 djelatnika

Zoran Galić, granična policija bih, Zoran Galić, granična policija bih, Granična policije BiH, Zoran Galić, Zoran Galić, Granična policije BiH, granična policija, prisluškivanje, Zoran Galić, Granična policije BiH, Zoran Galić, prisluškivanje, Granična policije BiH, Svevlad Hoffmann, Zoran Galić, Zoran Galić, granična policija bih, Granična policije BiH, Granična policija Izačić, Zoran Galić, granična policija, migranti, policija FBiH

... uredu primili zamjenika predsjedavajućeg Nezavisnog odbora Parlamentarne skupštine BiH, Matu Jozića i članove Adisu Begić i Miroslava Škorića.

Ovo je njihova prva radna posjeta Graničnoj policiji BiH tijekom koje je razgovarano o načinu rada i funkcioniranju ove policijske agencije.

Direktor Galić članove Nezavisnog odbora Parlamentarne skupštine BiH upoznao je o nedostatku kadrova te lošoj infrastrukturi na graničnim prijelazima koja se ogleda u nedovoljnom broju kontrolnih traka, neadekvatnih objekata na graničnim prijelazima te da na nekim od prijelaza postoje problemi sa vodom, strujom i telekomunikacijama.

Istaknuo je i da Graničnoj policiji trenutno nedostaje više od 400 djelatnika i da će se taj problem rješavati zapošljavanjem u narednom razdoblju.

"Osigurana su sredstva za prijem 120 policijskih djelatnika i u tijeku je procedura donošenja odluke Vijeća ministara BiH o zahtjevu za upošljavanje 100 kadeta u činu policajac i 20 u činu mlađi inspektor", kazao je Galić.

U tom smislu članovi Nezavisnog odbora Parlamentarne skupštine BiH izrazili su spremnost da će u skladu sa svojim mjerodavnostima nastojati ubrzati prijem kadeta kao i predložiti izmjene Zakona o policijskim djelatnicima BiH, odnosno, ubrzati izmjene zbog problema u umirovljenju policijskih djelatnika sa prebivalištem u Republici Srpskoj.

Članovi Nezavisnog odbora Parlamentarne skupštine BiH izrazili su zahvalost na srdačnoj dobrodošlici te obećali podršku novom menadžentu u njihovom budućem radu, priopćeno je iz Granične policije BiH