Zlatna mladež SDP-a BiH: Malo se jelo, malo se pilo, pa na kraju i zapucalo

SDP BIH, mladež, pucnjava

Pucnjava se, prema informacijama iz policije, desila u 6.50. Odmah nakon pucnjave uhićena je mladić MM (29) iz Sarajeva, za koga se sumnja da je pucao i ranio djevojku. Iz policije nisu željeli otkriti puni identitet ozlijeđene djevojke. Potvrdili su samo da je ranjena djevojka inicijala E.K.

Neslužbeno Nezavisne saznaju da je Karišik ranjena na seminaru SDP-a posvećenom strateškom planiranju ove stranke. "Bio sam predavač na seminaru u subotu. To su naši godišnji redoviti seminari. U 'Ferije' je bilo oko 100-120 naših članova. Nisam bio kad se desila pucnjava i ne znam više detalja", kazao je Slaven Kovačević, predsjedavajući Općinskog vijeća SDP centra. U hostelu "Feri" su kazali da je mladić koji je pucao na Karišikovu u hostel došao BMW-om.

"On nije član SDP-a. Došao je i tražio Karišikovu. Valjda su se svađali. Pucao je na nju, a ona je pobjegla u hostel", kazao je sugovornik "Nezavisnih" iz hostela "Feri". Emina Karišik je liječnički zbrinuta u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu. Biljana Jandrić, glasnogovornica sarajevske bolnice, kazala je da je djevojka pogođena u lijevu natkoljenicu. Nakon što su ljekari sanirali prostrelnu ranu, djevojka je puštena na kućno liječenje. U policiji nisu željeli komentirati motive ove pucnjave