Zatvor za još jednoga vehabiju

Glasnogovornica Tužiteljstva BiH Selma Hećimović izjavila je da je nakon ispitivanja dvadesetogodišnjeg Fojnice, tužiteljstvo zatražilo njegovo pritvaranje zbog opasnosti da bi mogao prikrivati dokaze, utjecati na svjedoke ili pak ometati istragu.

Po njezinim riječima, pritvor je zatražen jer se uhićeni sumnjiči za sudjelovanje u kaznenome djelu za što kazna zatvora iznosi iznad deset godina a napose zbog 'uznemirenosti stanovništva cijele BiH'.

Emrah Fojnica, čiji identitet nije bio objavljen do upućivanja zahtjeva za određivanjem pritvora, uhićen je u vehabijskome naselju Gornjoj Maoči kod Brčkog gdje je duže vremena živio Mevlid Jašarević koji je 28. listopada iz strojnice pucao na američko veleposlanstvo i pri tome ranio jednog zaštitara, prenosi Hina.

Pripadnici državne Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) pretresli su nekoliko naselja nedaleko Maglaja te Gornju Maoču u sklopu istrage oko napada na američko veleposlanstvo u Sarajevu. U pritvoru se uz Jašarevića nalaze i njegovi pomagači Dino Pečenković i Munib Ahmetspahić.

U istrazi napada na američko veleposlanstvo sudjeluju i istražitelji američkog FBI-a, s kojima je odbio razgovarati sam Mevlid Jašarević.