Zajednička vježba MUP-a RS-a, SIPA-e i američkih specijalaca

Pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske, u suradnji s Uredom vojnog atašea Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegvoini i Državnom agencijom za istrage i zaštitu (SIPA), danas su na prostoru vojarne Kozara realizirali zajedničku vježbu s ciljem unapređenja kapaciteta specijalnih snaga za reagiranje u svim vrstama kriznih situacija.

Vježbi su nazočili direktor policije RS-a Darko Ćulum, vojni ataše Veleposlanstva SAD u BiH Michael Tarquinto, predstavnik EUFOR-a brigadni general Gábor Horváth, te komandanti specijalnih jedinica MUP-a RS i SIPA-e.

Ovim aktivnostima, čiji je cilj unapređenje kapaciteta specijalnih snaga za reagiranje u svim vrstama kriznih situacija, te poboljšanje njihove međusobne komunikacije i djelovanja, prethodila je obuka.

U vježbi je sudjelovalo 30 pripadnika Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a RS-a, 30 pripadnika SIPA-e i šest pripadnika SOFLE tima (Tim za vezu snaga za specijalne operacije SAD).

Iz MUP RS-a podsjećaju da ostvaruje dugogodišnju suradnju s Timom za vezu snaga za specijalne operacije SAD, SOFLE timom, kroz koju je izvršeno niz obuka za unapređenje kapaciteta SAJ-a, a očekuje se i nastavak suradnje.

večernji.ba

15.03.2019 u 16:46