Za vikend se očekuju velike gužve na graničnim prijelazima

09.07.2015

Na Međunarodnom graničnom prijelazu između Bosne i Hercegovine i Hrvatske Doljani - Metkovići, već danima je povećana frekvencija putničkih vozila i autobusa, a za predstojeći vikend očekuju se ogromne gužve.

Ovo su za „Dnevni avaz" potvrdili iz BIHAMK-a ističući da će brojni bh. građani vikend provesti na obali Jadranskog mora. Stoga, vozači se moraju naoružati strpljenjem, naročito ako se na graničnim prijelazima nađu u intervalu od sedam do 14 sati ili u ranim večernjim satima, kada je najgušći promet vozila.

- Tijekom jučerašnjeg dana nije bilo dužeg zadržavanja od 60 minuta na izlazu iz zemlje, no tijekom vikenda očekuje se povećana frekvencija putnika i vozila, naročito na Graničnom prijelazu Doljani - Metkovići. Moguće je da vozila budu na granici i duže od dva-tri sata, što bi izazvalo kaos, naročito uzimajući u obzir visoke temperature koje su zahvatile našu zemlju ovog tjedna - kazao je za Dnevni avaz" dežurni operater BIHAMK-a. Da bi zadržavanja na prijelazu Doljani - Metkovići bila kraća, iz BIHAMK-a podsjećaju vozače da na putu prema moru ili u suprotnom pravcu mogu koristiti i novi međunarodni granični prijelaz Bijača - Nova Sela, kao i međunarodne prijelaze Zvirići - Prud, Crveni Grm - Mali Prolog, Orahovlje - Orah, Ivanica - Brgat, Gorica - Vinjani Donji i Osoje - Vinjani Gornji. Manje gužve - U odnosu na Doljane, svi nabrojani prijelazi imaju znatno manju frekvenciju prometa vozila i putnika. Ne znamo zašto, bez obzira na sva upozorenja, građani iz naše zemlje idu na ovaj prijelaz umjesto da izbjegavaju gužve - ističu iz BIHAMK-a. 


loading...