Velika policijska akcja u BiH: Uhićen bivši direktor UIOBiH Kemal Čaušević, te više od 50 osoba

sipa
...i oko 30 službenika carinskih organa i Uprave za indirektno oporezivanje (UIO), među kojima i bivši direktor ove institucije, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

U ovoj akciji je po nalogu Tužiteljstva BiH, na više desetina lokacija, slobode lišeno ili su stavljene pod nadzor 54 osobe.

Osumnjičene osobe su pod istragom zbog koruptivnih kaznenih djela organiziranog kriminala, carinskih i poreznih utaja, pranja novca i zloupotrebe položaja ili ovlaštenja u vezi sa uvozom tekstilne i druge robe u BiH.

Tužiteljstvo BiH provodi i financijsku istragu u ovom predmetu, a, prema do sada prikupljenim saznanjima, osumnjičene osobe ostvarilu su višemilijunsku nezakonitu imovinsku korist.

Financijska istraga provodi se sa ciljem identificiranja i oduzimanja nezakonito stečene imovine.

Iz Tužiteljstva napominju da je riječ o predmetu u kojem je tužiteljski tim od dva tužitelja sa istražiteljima i suradnicima duže od osam mjeseci provodio detaljnu istragu.

Više informacija biće priopćeno tijekom dana, najavljeno je iz Tužiteljstva.

Iz SIPA-e je ranije priopćeno da se pretresi objekata vrše na području Sarajeva, Ilidže, Istočnog Sarajeva, Ilijaša, Kiseljaka, Tuzle, Brčkog, Gradačca, Srebrenika, Doboja, Doboj Juga, Tešnja, Čelića, Banjaluke, Broda, Gradiške, Kozarske Dubice, Čelinca, Kotor-Varoša, Dervente, Prijedora, Bihaća, Bijeljine i Zvornika.

FENA