Umirovljenici spremaju proteste, ponovo odgođene isplate mirovina

mirovine, umirovljenici, mirovine, vojne mirovine, polaštene mirovine, umirovljenici, umirovljenice, umirovljenik, dom umirovljenika, umirovljenje, umirovljenici, umirovljenice, mirovine, umirovljenici, umirovljenice

... isplate njihovih svibanjskih primanja.

Kako je to jučer priopćeno iz Federalnog zavoda PIO/MIO, isplata svibanjskih mirovina počet će u ponedjeljak, 8. lipnja, a sudeći prema dosadašnjoj dinamici, to će potrajati skoro do konca mjeseca!

Nisu uvaženi

No, umirovljenici poručuju da neće više tolerirati takav katastrofalan odnos nadležnih prema njima, pogotovo nakon nedavnog sastanka s federalnim premijerom Fadilom Novalićem, na kojem nije uvažen nijedan njihov zahtjev! To je za Dnevni avaz izjavio predsjednik Saveza pumirovljenika Hercegovačko-neretvanske županije i član Skupštine saveza Alija Tanović.

- U Sarajevu ćemo 9. lipnja imati sastanak Upravnog odbora Saveza umirovljenika FBiH, na kojem ćemo otvoriti pripreme za demonstracije! Javnosti je poznato da smo ih bili zamrznuli, ali ovo više nikakvog smisla nema. Samo se ponavlja situacija, odnosno, evo, sve je gora. Umjesto da nam od prvog u mjesecu počne teći isplata, mi taj dan dočekamo s nepoznanicom - nije krio jučer ogorčenje Tanović.

On je podsjetio na to da su Federalnoj vladi u vezi s povećanjem mirovina bili dali rok do 1. rujna.

Županijska udruženja

No, kako je podvukao, osim što im je jasno rečeno da povećanja ne može biti, s druge strane kronično kašnjenje mirovina i nagađanje kada će započeti isplata nemoguće je podnositi.

- Vidjet ćemo kakav će biti stav na sastanku predstavnika svih županijskih udruženja. Međutim, raspoloženje je već sada takvo da ćemo, najvjerovatnije, demonstracije započeti i prije 1. rujna - naglasio je Tanović.